Vaihteeksi aamuvirkkuna

Keskiviikko-iltana tulin pitkästä aikaa kotikonnuille Vääksyyn, sillä huomenna on vuorossa isoveljen häät. Viimeksi vierailin täällä pääsiäisen aikoihin. Pitihän se käyttää tilaisuus hyväksi ja piipahtaa lähijoella, kun vuosilupaakin oli vielä sopivasti yksi päivä jäljellä. Tällä kertaa lähdin kalaan aamulla, ja pääsin aloittelemaan kalastuksen kahdeksan aikoihin.


Pari ensimmäistä kylän lähistöllä kopaisemaani paikkaa olivat yllättävän hiljaisia paria tärppiä lukuunottamatta. Niinpä päätin mennä suvantoalueelle kirjolohia koittamaan, sillä tiesin niitä sinne pari viikkoa takaperin kipatun. Ensimmäinen suvantopaikka oli hiljainen, mutta hieman alempana alkoi tapahtua. Pari killen pintakäyntiä paljastivat kalojen olinpaikan, ja sainkin lyhyessä ajassa viisi killeä, sekä karkuutin yhden. Neljä kaloista tuli leechillä ja yksi pinturilla. Muut kaloista olivat "peruskokoisia" eli kilon ja puolentoista väliltä, mutta yksi kille oli alta puolikiloinen. Enpä ole tältä joelta aiemmin noin pientä kirjolohta saanut.

Tämän joen killet oppivat yleensä varsin nopeasti luonnonravinnolle, niin nämäkin. Otin kaksi killeä ruokakaloiksi, molemmilla oli mahassa sekä aikuisia vesiperhosia että risukoppia. Toisella oli mahalaukussa lisäksi melko omituisen näköinen kaksikoukkuinen jigikapistus.

Killen vatsasta löytynyt härveli..

Killen kalastuksen jälkeen kävin vielä alempana pellon siimeksessä virtailevalla nivalla, jossa on usein paljon pientä taimenta. Koukutinkin aluksi muutaman pienemmän taimenen, kunnes pieneen kuulapäähän nakersi parempi kala. Nätti luomutaimen esitti useita korkeita kynttilähyppyjä, ennen kuin suostui haavittavaksi. Mittaus osoitti pituudeksi 44cm, muutaman kuvan jälkeen taimen pääsi luonnollisesti takaisin uimaan.

Tämän taimenen jälkeen löin kamat kasaan, vaikka en ollut kalastanut nivapätkästäkään kuin vasta yläosan. Mukava lyhyt aamuinen kalastustuokio, kauaa ei tullut ongittua, mutta tapahtumia oli jälleen mukavasti.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja