Jyräänjoen karsinta 27.6Ennen Ruijan reissua oli vielä viikonloppuna omalta osaltani kaksi viimeistä karsintaa edessä. Jyräänjoelle sain peruutuspaikan edellisenä iltana, Ahvenlampi oli puolestaan tiedossa jo aiemmin. Metson Peten kanssa lähdettiin reissuun, ja yövyttiin Teltassa Paaskosken majan tuntumassa.

Seuraavassa lyhyt raportti Jyräänjoen kisasta, hieman pidempi tulee piakkoin kilpaaperholla.net-sivustolle.

1. jakso 8:00-9:00, pooli 2

Hykertelin tyytyväisenä, kun pääsin korkkaamaan etukäteen kilpailun parhaimmaksi arvioidun poolin, eli kakkosen. Arpa heitti siis A-ryhmään ja taisteluparikseni sain Laitisen Jarnon. Ensimmäisen vartin piteli yhtä tälliä lukuunottamatta hiljaista, mutta kun löysin oikeat paikat, niin alkoi tapahtua.. seuraavan puolituntisen aikana mittautin 4 taimenta, suurimman ollessa 53cm pötikkä. Karkuutin myös neljä kalaa ja sain muutaman tällin. Perhoista pelasi punainen tinseli, perustinseli sekä oranssi-musta leech alavirtauitolla kolmosuppoavalla siimalla. Neljällä kalalla ylivoimainen jaksovoitto.

2. jakso 11:00-12:00, pooli 1

Tämä oli puolestaan selvästi vaikeampi pooli, josta ei viime vuoden kisassa ollut kaloja tullut. Myöskään poolin aiemmin kalastaneet Penttisen Juha ja Laitisen Jarno eivät olleet saaneet tapahtumia. Isojen särkien ja ahventen lisäksi tartutin poolista kuitenkin myös yhden taimenen, joka harmikseni irtosi. Olisi ollut tärkeä kala, sillä a-ryhmä ei saanut jaksolta ainuttakaan mittakalaa.

Tämän jälkeen olikin ruokatauko, kukaan ei ollut saanut kahdelta jaksolta kalaa, joten kalapisteiden turvin johdin kilpailua. Harmittavasti kisaistutukseen oli tullut jälleen alamittaisia taimenia, joita muutamat kilpailijat olivat koukuttaneet. Luvattua hellesäätä ei myöskään tullut, vaan ilma oli vesisateisen koleinen. Tähän en ollut itse varautunut, eikä varustuksesta päätellen kaikki muutkaan kilpailijat.

3. jakso 14:30-15:30, pooli 3

Kilpailussa erittäin vaikeaksi osoittautunut pooli, josta sain yhden taimentärpin lisäksi vain isoja ahvenia. Yksi kala tosin vei streamerin, mutta lienee ollut hauki..

4. jakso 17:30-18:30, pooli 5

Valvoin aiemmin alempana sijaitsevaa nelosta kiinnittäen huomion siihen, ettei vitosta kalastanut henkilö heittänyt lainkaan poolin hitaampaa nivamaista virtaa sisältävää yläosaa. Jakson alussa sain heti pintoneen 41cm taimenen caddiksella, mikä helpotti kummasti olotilaa.


(Kuva: Jarno Laitinen)

Kalat kahdelta jaksolta varmistivat käytännössä tässä vaiheessa jo ainakin paikan kolmen sakissa. Loppujakson juttelin Finnmarkin paikoista ja muista Laitisen Jarnon kanssa, samalla letkeästi heitellen poolin yläosia. Tuloksena 2 taimenta, joista toinen otti painolarvaan ja toinen oliiviin leechiin. Olin erittäin tyytyväinen, sillä poolista oli aiemmin saatu vain yksi kala. Selvä jaksovoitto kolmella taimenella, samalla varmistui käytännössä kilpailun voitto, vaikka b-ryhmällä oli jäljellä vielä yksi jakso. Kalapisteet olivat sen verran hyvät.

Kilpailusta tuli siis voitto, lisäkseni Hyvärin Eetu oli saanut kahdelta jaksolta mitalliset kalat. Yhteensä kilpailussa saatiin 19 kalaa, kaikki taimenia.

Karsinnan tulokset:

1. Sipponen Pietari
2 Hyväri Eetu
3 Heikkinen Jari
4 Laitinen Jarno
5 Mäkipää Tero
6 Tiainen Joni
7 Metso Petteri
8 Viista Juha
9 Räty Ilkka
10 Pirhonen Joonas
14 Penttinen Juha
14 Paavilainen Kimmo
14 Ollikainen Juha-Pekka
14 Lähteenmäki Antti
Rankingpisteitä siunaantui voitosta 2000, yhdessä Hammon kisan 6. sijan kanssa koossa oli siis 3375 pistettä, jotka eivät välttämättä riittäisi vielä aivan finaaliin. Seuraavan päivän Ahvenlammen kisassa oli tarkoitus sitten varmistaa finaalipaikka..

Kommentit

Ismo Tolonen sanoi…
Nätin värinen paita :) Peukaloa ylös voitosta!!
Masi Hast sanoi…
Onnittelut voitosta!! Ja pirun hieno paita ;)

Suosittuja blogijuttuja