maanantai 22. kesäkuuta 2009

Iltakopaisu

Juhannukset on juhlittu, ja itselläni on nyt edessä vuoden kiivain kalastussesonki. Huomenna suunnataan Äyskoskelle, viikon päästä Ruijaan ja Ruijan reissun jälkeen taas pariksi vuorokaudeksi Äsylle. Heinäkuun lopulla odottaa vielä toinen Ruijan reissu, joten mehukkaat ajat ovat käsillä.

Tänään illalla käväistiin Oton kanssa nopeasti samalla pikkujoella kuin viime viikolla. Nyt oli hyönteisiä paremmin liikkeellä, joten pintoviakin kaloja löytyi. Otto karkuutti ensin pinturista pari hyvää harjusta ja sai noin kolmevitosen harrin, tämän jälkeen miehen vapa meni säleiksi liitoksen alapuolelta, joten nyt meitä oli kaksi miestä ja yksi ehjä vapa.

Tiputtelin ensin yhden pienen taimenen pinturista, jonka jälkeen lähdimme joen vartta ylemmäs. Paikallistimmekin pari ihan hyvää pintovaa kalaa. Ensimmäinen nousi pinturiin, muttei tarttunut kunnolla ja otti ritolat. Toiselle kalalle heitin peurankarvaemergenttiä, jonka kala hyväksyikin ja pian ~ 36cm harjus käväisi haavin kautta vapautettavana.


Tärähtänyt kuva kalan otista pinturiinOtto otti vielä kalastusvuoron ja tartutti pari pikkuharria, jonka jälkeen lähdimme kotia kohti. Huomenna sitten Äyskoskelle, josta on viime aikoina noussut hyvän kokoisia taimenia varsin mallikkaasti.

Ei kommentteja: