keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Yökalassa

Eilen illalla lähdimme Oton kanssa yökalaan, Muuramenjoelle jälleen. Kyseessä oli siis kolmas kerta kuuden päivän sisällä, kun kalastelin Muuramenjoella. Joki on mielestäni todella mukava kalastettava varsinkin larvastaen, passelin kokoinen ja vielä varsin monimuotoinenkin. Nyt oli tarkoituksena koittaa, ovatko kalat jo paremmalla otilla kuin sunnuntain kisassa. Mukavan kalastusyön päähuomion veivät kuitenkin aivan muut kalat, kuin lauantaina istutetut..


Vesiperhosta kuoriutui runsaasti, pintaelämääkin oli jonkun verran. Vesiperhosten määrä ilmeni myös joen yllä liidelleiden lokkien (ja lepakoiden..) määrästä. Ensimmäisen tunnin aikana koukuttelin useamman tuoreen istukkaan, mutta sain vain yhden pienen killen näistä ylös. Pari kalaa veti ylhäällä rauhoitusalueen rajalta suoraan kovaan koskeen ja se oli sitten siinä.. Otto sai puolestaan heti pari nättiä taimenta sekä siian, joka oli varsin yllättävä havainto Muuramenjoelta. Luultavasti Päijänteestä noussut? Kymmenen aikoihin aloin kalastella harjuksia pintaperholla ja larvalla, onnistuinkin koukuttamaan 6 +30cm harjusta.

Yöllä menin larvastelemaan kovan kosken laskukohtaan palolaitoksen yläpuolella. Kalaa tuntui riittävän, sillä aluksi koukutin paikasta killen, sitten lähes heti perään tärähti vihreään kuulapääpupaan parempi kala. Kala juroi syvällä pitkin suvantoa, kunnes lopulta sain sen haaviin. Todella nätti ja ehjäeväinen n. 45cm taimen, jonka selässä oli täysin sammaloitunut carlingmerkki. Raaputin levämöhnät pois merkistä ja otin numerot ylös ennen vapautusta. Mielenkiintoista nähdä, mikä onkaan kalan alkuperä!

Kaunis carling-merkitty taimen

Menin heittämään samaan paikkaan, ja taas perhoa vietiin tällä kertaa hieman rujomman näköisen 48cm taimenen puolesta. Otto ja Tapio tulivat heittämään paikalle, molemmat olivat juuri saanet palolaitoksen suvannosta pinturilla killet.

Hieman rujompi 48cm taimen

Jatkoin kalastusta ja sain jälleen pari hienoa 35-40cm pulleaa taimenta, harjuksen sekä karkuutin yhden killen. Menin heittämään takaisin pieneen välisuvantoon, ja sain taas saman carling-merkatun kalan, tällä kertaa tummalla biots-nymfillä. Yllättävän hyvin jaksoi kala väntää, vaikka edellisestä koukutuksesta oli aikaa vain reilu tunti. Eipä näytä C&R kaloille ainakaan viileämmän veden aikaan pahempia vauriota aiheuttavan, kun alkavat heti ruokailla uudestaan.

Todella mukava kalastusyö, ei haitannut ollenkaan, että "luomu"taimenet ja harjukset veivät päähuomion kalastuksessa lauantaina istutetuilta jokibroilereilta. Nyt ei varmaan tule hetkeen Muuramenjoella käytyä, Kesäkuulle on toki kuun lopun kisojen lisäksi suunnitteilla pari reissua mm. Saarijärven reitille ja Äsylle ennen kuun viimeisen viikonlopun kisoja ja heinäkuun alun Ruijan reissua.

Ei kommentteja: