maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ahvenlammen karsinta 28.6Ahvenlammen kisassa tavoitteeni oli napata sijoitus kympin sakista, mikä takaisi finaalipaikan. Aamulla keli oli edellispäivän "helteen" kaltainen, eli vettä tuli kaatamalla. Onneksi kisan aikana kuitenkin saatiin nauttia auringonpaisteesta. Hetken jo täynnä ollut kisa supistui lopulta 33 kilpailijaan, iso karsinta oli siis kuitenkin kyseessä. Kyseessä oli samalla itselleni vuoden ensimmäinen järvikalastuskerta.

1. jakso 9:00-10:30

Arpa heitti a-ryhmään ja venepariksi tuli ensimmäiselle jaksolle Erämiehen Janne. Heti alussa sain killen tarttumaan, joka kuitenkin karkasi veneen vierellä. Pian kuitenkin mittautin 49cm kirjolohen, joma puraisi pientä mustaa boobya. Jannekin mittautti yhden siiman katkotuksen jälkeen kohta kalan. Hyvältä näytti, kun muualta ei kaloja vielä pahemmin noussut. Keskeltä järveä sain vielä todella rivakan kirjolohen tarttumaan, joka ei meinannut tulla millään haavittavaksi. Parin minuutin uittelun jälkeen kala sitten karkasi jälleen aivan veneen vierellä, ei näin. Karkuutin vielä yhden kalan muutaman potkun jälkeen, Janne puolestaan nosteli kaksi kalaa vielä veneeseen. Tunnin kalastuksen jälkeen kaloja alkoi nousta vähän joka puolella, itselläni ei tosin enää tapahtunut mitään siiman päässä. Yhdellä kalalla 8. sija jaksolta. Penttisen Juha taiteili suvereenin jaksovoiton 7 kalalla.

2. jakso 12:30-13:30

Tällä kertaa venekaveriksi tuli Järvisen Ville. Ensimmäisen tunnin aikana ei meikäläisellä ollut vetoakaan, Ville mittautti yhdne kirjolohen. Viimeisen puolituntisen aikana tulin kuitenkin venekaverin rinalle ja ohi. Mittautin samasta paikasta 47 ja 43cm killet ja lisäksi karkuutin yhden todella rivakasti vedelleen kirjolohen. Toinen kaloista otti mustaan boobyyn, toinen puolestaan pinkkiin leechiin. Kaksi kalaa oikeuttivat kutostilaan jaksolta, jonka voitti Penttilän Tapio viidellä kalalla.

3. jakso 15:30-17:00

Venekaveriksi Viljasen Leo, jonka kanssa uitimme tunnin perhojamme ilman vetoakaan, kunnes tartutin vihdoin mustaan boobyyn kalan, joka osoittautui 45cm kirjoloheksi. Hetkeä myöhemmin Leksa mittautti 50cm killen. Jaksolta tuli lisäksi yksi veto, joten varsin hiljaista piteli.. Oma kalani oli melko pieni, joten jaksolta 10. sija. Penttisen Juha taisi ottaa jälleen jaksovoiton kolmella kalalla.

Vaikka sain kalaa joka jaksolta, ei se riittänyt kovassa seurassa ja tasaisessa kilpailussa 16. sijaa pidemmälle. Yksikin karkuutetuista kaloista ylös, niin olisin ollut kympin sakissa ja varmistanut finaalipaikan. No, marginaalit olivat pienet ja jossittelu on aina niin helppoa jälkikäteen..

Tandefeltin Markus veti kisassa jäätävän suorituksen voittaen kisan jaksosijoituksilla 2, 1 ja 1. Kilpailut olivat majoitusta ja ruokailuita myöten erittäin hyvin järjestetty, kirkasvetinen Ahvenlampi rivakoine kirjolohineen oli myös mukava uusi tuttavuus.

Nyt näyttäisi siltä, että kun karsintoja on vielä muutama jäljellä niin tulen todennäköisesti jäämään juuri ja juuri finaalin ulkopuolelle. No, tämän vuoden karsinnat on kisailtu, viimeistään tämä viikonloppu sinetöi sen, että tulen hakemaan kisoihin ensi vuonnakin. Nyt on kuitenkin aika siirtää ajatukset kohti Ruijan reissua, jonne lähtö koittaa tiistaina. Kesäkuun loppu on ollut melkoisen kalastuspainotteinen, eikä tämä perhokalastuspummin elämä heinäkuussa tule ainakaan rauhoittumaan :)

Tulokset :

1 Tandefelt Markus
2 Ylönen Olli
3 Penttinen Juha
4 Laiho Mikke
5 Levänen Jukka
6 Koivula Ismo
7 Hytönen Harri
8 Pirkkalainen Janne
9 Törmälä Rami
10 Lähteenmäki Antti
11 Suominen Jarkko
12 Palmroth Markus
13 Erämies Janne
14 Viista Juha
15 Kallio Kai
16 Sipponen Pietari
17 Viljanen Leo
18 Penttilä Tapio
19 Vappula Antti
20 Kiuru Mikael
21 Metso Petteri
22 Toivonen Olli
23 Järvinen Ville
24 Ilves Markku
25 Mäkipää Tero
26 Nieminen Saku
27 Manelius Petri
28 Sandelin Ville
29 Räty Ilkka
30 Lähteenmäki Martti
31 Siltanen Juuso
33 Tolonen Kari
33 Paananen Jani


Muutama kuva kisasta:


Maneliuksen Petrin "saalis" 1. jaksolta2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

On kyllä melkoinen 'möllykkä' tuo Manen lahna

Janne Erämies kirjoitti...

Aika herkkua savustuspöntössä käynnin jälkeen