keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Perhonsidontaa, reissujen suunnittelua ja hieman kalastusta

Melkoiset säät lykkäsi näin "keskikesän juhlan" edelle. Toki viileät kelit eivät tee lainkaan pahaa kuluvan kesän kalastusta ajatellen, mutta voisi se elohopea silti jo nousta 15 asteen paremmalle puolelle..

Eilen alkuillasta Otto tuli käymään ja sitomaan perhoja parin viikon päässä häämöttävää Ruijan reissua varten. Istuskeltiin ja ihmeteltiin synkkää ja koleaa keliä, kunnes Otto sai idean eräällä pikkujoella pyörähtämisestä. Ensin piti tietysti tarkistaa TE-keskuksen sivuilta, kuuluuko kyseinen puro lohi- ja siikapitoiseksi luokiteltuihin tai onginta-, pilkintä- ja viehekalastuskiellon alaisiin vesistöihin. Ei kuulunut, joten ei muuta kuin ongelle.

Kalastelimme pikkujoella/purolla lyhyen tuokion koleassa vesisateisessa illassa. Itse koukuttelin yhden pienen taimenen joiden lisäksi oli muutama tärppi. Ennen lähtöä Otto koukutti ja vapautti nätin 38cm harjuksen. Lisäksi näkyi yhden varsin kookkaan kalan pakovanat, mikä sitten lienee ollutkaan.Pikkujoelta siirryimme tällä kertaa Otolle perhoja sitomaan ja nappaamaan parit keppanat. Tai no, itse jaksoin sitoa viisi perhoa, kun hooceemies väänsi niitä spigotti sauhuten reilusti toistakymmentä. Tulipahan siinä taas suunniteltua Ruijan matkaa, saa nähdä minkälaiset olosuhteet Finnmarkissa on aivan heinäkuun alussa, itse kun en ole siellä ikinä ennen noin aikaisin käynyt.

Nyt on aika siirtyä pikkuhiljaa Juhannuksen viettoon, toivotankin kaikille blogin lukijoille oikein hauskaa Jussia!

4 kommenttia:

Ismo Tolonen kirjoitti...

Oikein hyvät jussit sinnekkin ja kireitä reissuille. Lisäilempä sinut linkkeihin, kun on näköjään itsellä kunnia ollut päästä myös linkkeihin :)

Harri Hytönen kirjoitti...

Hyvää Jussia myös näin blogin kautta. Ehkä sitä itsekin viikon päästä alkavalla lomalla ehtisi pohjoisemmaksi kalalle.

Matti Vehviläinen kirjoitti...

Hyvää jussia myös täältä! Toivottavasti jaksat kirjoittaa Ruijan reissusta samanmoisen stoorin, kun viime vuonnakin. Erittäin hyvää luettavaa!

Ja teen "Iket", eli laitanpa tuonne linkkeihin itsekin teikäläisen..

Pietu kirjoitti...

No niin, Jussit on juhlittu ja taas takaisin ruodussa.. Ruijan reissuista on kyllä tulossa tarinaa ja kuvakollaaseja, tänä vuonna tehdään siis kaksi viikon "pyrähdystä" yhden pidemmän reissun sijaan.