sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Muuramenjoen karsinta


Tänään oli sitten vuorossa Muuramenjoen karsinta, jota itse odotin varsin innolla. Aamulla saadessani poolilapun käteen into hieman hälveni, sillä minulle osui kalastettavaksi molemmat ison suvannon poolit sekä kuohuavaa koskea sisältävä kakkonen. Nämä osoittautuivatkin lopulta kilpailun kolmeksi huonoimmaksi pooliksi. Omasta kisasta ei pahemmin jäänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta laitetaan kuitenkin lyhyt raportti kalastuksestani:

1. Jakso, pooli 6

Aloitin kalastuksen b-ryhmässä ison suvannon alemmasta poolista. Kalastelin lähinnä poolin alarajaa kolmosuppoavalla siimalla ja hooverilla, aivan jakson ensi heitoilla oli yksi veto, mutta sen jälkeen ei mitään mainittavaa. Poolilta saatiin ainoastaan yksi kala kilpailun aikana.

2. Jakso, pooli 2

Pooli sisälsi kovan kosken osuuden rauhoitusalueen jälkeen. Kalastelin poolin ylös larvastelemalla ja tulin alas leechien ja streamerien kanssa alavirtaan heittäen. Kovin tyhjä oli tämäkin pooli, ellei alamittaisten taimenten pyristelyjä lasketa. Yhden kalan tosin bongasin, mutta se ei osoittanut pienintäkään mielenkiintoa perhoja kohtaan. Tästä poolista ei tainnut tulla lainkaan kaloja kisassa.

3. Jakso, pooli 4

Kolmosjaksolla olikin sitten vuorossa parempi pooli, eli Palokunnan suvanto. Virranreunassa kävi useita harjuksia pinnassa ennen jakson alkua, joten aloitin pintaperholla. Tartutinkin heti mahdollisen mittaharrin, joka kuitenkin irtosi. Heti tämän jälkeen sain pinturilla hiukan alamittaisen harjuksen. Sitten lähdin heittämään kirjolohta kolmosuppoavalla suvannon alapäästä ylävirtaan päin. Tapahtumia olikin hyvin, yksi 41cm kirjolohi ylös ja kolme jämäkkää vetoa. Jaksolta tuli ilmeisesti voitto tuolla yhdellä kirjolohella. Poolikin taisi olla koko kisojen paras.

4. Jakso, pooli 5

Viimeiselle jaksolle joutui hakemaan hieman motivaatiota, sillä paiskoin jälleen isoa suvantoa. VA oli saanut poolista kalaa ensimmäisellä jaksolla, mutta muuten poolista olikin tullut pelkkiä blankkeja. Näin jakson aikana yhden killen pintakäynnin ja pääsin heittämäänkin lähes suoraan tuikkiin, huonolla menestyksellä tosin. Jakson puolivälin jälkeen tartutin kuitenkin kalan, ensiksi luulin kyseessä olevan pienen killen, ensimmäinen näköhavainto viitasi puolestaan harjukseen, mutta kun kala oli haavissa.. Lahna! Tässä vaiheessa alkoi jo hymyilyttämään.. Huomasin jakson aikana suvannossa kahlatessani vissun housujen vuotavan haaroista, aloin jo miettiä takuuseen lähettämistä, kunnes huomasin vetoketjun olevan alas asti auki. Vedenlämmöksi mitattiin päivällä 8,6 astetta, joten mukavasti viilensi :)

Vikan jakson "harjus"

Kalantulo oli kilpailussa nihkeää, sillä koko kisassa saatiin yhteensä vain 22 kalaa. Pääosa killejä, mutta myös mitallisia harjuksia tuli, sekä yksi taimen. Edellisenä päivänä oltiin kalaa laitettu runsaasti, mutta todella passiivisella päällä olivat. Neljän kalan bag-limiteille ei siis tällä kertaa ollut tarvetta. Ensi tiistai-keskiviikkoyöksi on luvat varattuna, saa nähdä ovatko kalat silloin jo aktiivisemmalla otilla.

Nyt on aika unohtaa kisakalastus hetkeksi, kesäkuun lopussa on edessä vielä yksi tai kaksi kisaa, riippuen Jyräänjoen peruutuksista. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! ;)

Kilpailun tulokset:

1. Juho Kuoppala
2. Ville-Antti Jaakkola
3. Jukka Levänen
4. Jyri Yläpontinen
5. Vihtori Kivistö
6. Anssi Hakola
7. Pietari Sipponen
8. Pekka Otamo
9. Antti Strandman
12. Sami Niskanen
12. J-P Ollikainen
12. Janne Parviainen

Ei kommentteja: