Nuorison kalastuspäivä Vaajakoskella

Tänään Vaajakoskella järjestettiin Koukun ja Paukun, KSPK:n sekä kaupungin nuorisotoimen puolesta lasten ja nuorten kalastuspäivä Kesä Kalassa. Ohjelmassa oli vetouistelua ja virvelikalastusta Vaajakoskella, perhonsidontaa ja perhon pituus-/tarkkuusheittoa, ongintaa sekä virveli- ja perhokalastusta Liekkilammella. Paikalle olikin tullut mukavasti porukkaa, tässä tapauksessa noin 40 kalastajanalkua.

Itse olin Liekkilammella käyttämässä nuoria kalassa veneellä, sekä välillä rannalla perhokalastusta opastamassa. Liekkilammen puolella kirjolohien suut olivat kiinni, mutta paikallinen nuori perhomies onnistui kuitenkin saamaan komean noin puolitoistakiloisen killen ylös asti. Lisäksi lasten ja nuorten pyytöihin tarttui Liekkilammelta jokusia haukia ja ahvenia.

Osa nuorista oli todella innokkaita, eivätkä malttaneet lopettaa kalastusta, kun oli rastinvaihdon aika. Tapahtuma saanee jatkoa taas ensi keväänä, jolloin konseptia hiotaan ehkä niin, että nuoret saavat vapaammin valita kiinnostustenkohteidensa mukaan mitä haluavat päivän aikana tehdä.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja