Vettä ja kalaa uoman täydeltä

Pienen tauon jälkeen tuntui mukavalta lähteä jokikalaan, kun suuntasimme Strandmanin Antin kanssa Muuramenjoelle heittämään ns. iltapäivälupaa. Otin reissuun mukaan vain kolmosen ja nelosen kepit, koska keväinen raskaammilla välineillä ja upponaruilla kalastaminen oli alkanut jo tympimään.

Parkkipaikalle päästessämme kuului kosken kuohunnasta heti, että vettä on paljon. En vain olisi uskonut, että sitä on näin paljon. Palolaitoksen yläpuolen kahluukieltokylttikin oli usean metrin jokiuoman puolella ja varsi kokonaan veden alapuolella. No, nelosen Sage kasaan ja kalaan. Ensi heitolla heti pikkutaimen tarrasi larvaan, sitten Mäenaho tuli tarkistamaan luvat ja kertomaan, että Paloaseman sillan alapuoli on rauhoitettu puoli kahteen saakka. "Nousukalaa" oli siis ilmeisesti luvassa..


Suuntasimme ensin Antin kanssa ylemmäs kivisillan tuntumaan. Kivisillan alta sain larvoilla pari pientä taimenta ja yhden kirjolohen. Ennen kahta Palolaitoksen suvannolle tultaessa selvisi, että kaloja todellakin oli sinne juuri kipattu. Ensimmäisellä heitolla kirjolohi kiinni, pari heittoa lisää ja sama homma.. Jossain vaiheessa kirjolohien kalastuksen ohessa huomasin harjusten pintakäyntejä. Kalvoroikkuja siimaan kiinni ja kaikki kolme tuikkinutta harria kävivät vapautettavana. Eivät olleet tosin koolla pilattuja, suurin ehkä noin 30cm.

Välillä kävimme taas ylempänä heittämässä ja pidimme ruokataukoa. Vähän meinasi hommasta mennä jo maku, sillä kaloja tuli niin paljon. Joukossa oli tosin myös vanhempia istukkaita, ainakin toisella ruokakalaksi ottamallani kirjolohella oli papanoiden sijaan vatsalaukussa pakollinen tupakantumppi, pari risukoppaa sekä koskikorennon nymfejä. Kirjolohien seasta tartutin myös yhden pulskan vajaa 40cm taimenen.

Lopuksi heitimme vielä kosken mutkakohtaa, johon oli myös ilmeisesti laitettu kalaa, sen verran hanakasti niitä perhoihin puri. Yleisesti kalat olivat todella pirteitä ja tässä kohtaa tulvivan joen koskikohdassa niitä oli aika haastavaa väsytellä.

Viikon päästä Muuramenjoella järjestetään SM-karsinnat. Kun kalaa laitettiin tämänpäiväisen lisäksi viikko takaperin ja edessä on vielä erillinen kisaistutus, niin joessa tulee ainakin riittämään ongittavaa kilpailijoille. Itselläni ensi viikonloppu sujuu Jyräänjoen ja Ahvenlammen kisojen parissa.

Kommentit

Janne Erämies sanoi…
Hyvin tuntuu vettä olevan vähän joka puolella,sen takia tänään kävinkin uimasilla:)
Pietu sanoi…
Heh, onhan se jo korkea aikakin heittää talviturkki ;) Muuramella ei sentään uimatouhuista ollut pelkoa, kun kahluukielto on koskialueilla vielä viimeisiä päiviä voimassa.
Harri Hytönen sanoi…
Toiset ne vaan vetää kalaa... Näyttäisi olevan vettä rutkasti sielläkin!
Pietu sanoi…
Vielä kun onnistuisi saamaan niitä kaloja kisoissakin :)
Anonyymi sanoi…
Ei näytä tulva vieläkään yhtään hellittäneen. kalahan on ollut hyvin syönnillä. Saako kysästä mihin perhoihin kalat otti ? Olen ite vielä aloittelia ois kiva tietää.
Pietu sanoi…
Perhoissa ei ollut mitään ihmeellistä, suurin osa kaloista tuli ihan perusleecheillä. Selkeästi toimivin oli tällä kertaa #8 jigikoukkuun sitaistu musta leech oranssilla volframikuulalla.

Suosittuja blogijuttuja