Haapamäen Valkeisen karsinta 15.5


Tänään alkoi siis viimein tämänvuotisten SM-karsintojen käyminen omalta osaltani. Tosin oma suoritus kisassa oli pohjanoteeraus, mutta pistetään silti pieni raportti kisasta.

1. jakso 9:30-11:30
Venekaverina Viistan Juha, päätimme aloittaa hieman kauempana selällä, kun lähtöranta selkeästi ruuhkautui. Tämä osoittautui huonoksi valinnaksi, sillä lähtörannan veneissä vavat taipuivat, meillä ei. Joitain tärppejä ja seurimoita oli sekä yksi karkuutus, mutta lopulta meidän veneeseen nousi molemmille vain yksi kala. Omani tuli muutamia minuutteja ennen jakson loppua, jaksosijoitus heikohko 12. Jakson voitti Paanasen Jani neljällä kalalla, myös Jyrkillä oli neljä kalaa.

2. jakso 13:00-15:00
Venekaverina Suomisen Jarkko, suuntasimme Jarkon paikallistuntemuksen myötä vastarannan mökkien tuntumaan, muut näyttivät jäävän sumppuun taukopaikan eteen. Taas sain kirota karkuutuksia, sillä kun jaksoa oli puoli tunti jäljellä, Jarkolla oli kolme kalaa tuloskortissa, itse pystyin ainoastaan kiroamaan haavin läheltä karanneita kirjolohta ja taimenta. Loppujaksosta molemmat saivat yhdet kalat veneeseen. Arvelimme Jarkon olevan jaksolla vahvoilla neljällä kalalla, mutta kodan edessä oli ollut jakson aikana kirjolohiparvi ja saaliit sen mukaisia.. Juho voitti jakson kahdeksalla kirjolohella ja yhdellä siialla. Oma kirjoloheni oli pienin yhden kalan saaneista ja jaksosijoitus surkea 15.


3. jakso 16:00-18:00
Kokkilan kanssa kalasteltiin viimeinen jakso, homma oli todellakin vain kalastelua, sillä mahdollisuuksia ei enää itsellä ollut kunnon sijoituksille. Ensimmäiset 1½h sujuivat molemmilta ilman tapahtumia. Sitten tartutin kalan, jota luulin aluksi kirjoloheksi, ensimmäisen näköhavainnon jälkeen siiaksi, haavissa ensin säyneeksi mutta kyllä se särki oli! Mittaa "kohtuulliset" 40cm. Arto sai aivan loppujaksosta leechillä 43cm siian.

Vaikka kisa meni itseltäni aivan täysin penkin alle (sijoitus 16/18), niin kilpailu itsessään oli hyvin järjestetty, kaloja nousi tarpeeksi ja kirkasvetinen Valkeinen vaikutti mielenkiintoiselta kalapaikalta.

Kisan kärki:

1. Jyrki Hiltunen
2. Ville Kivimäki
3. Markus Tandefelt
4. Juho Strandman
5. Esa Pölkki

Sitten pitäisi kerätä motivaatiota huomiseen Kuusikkolammen karsintaan..

Kommentit

Ismo Tolonen sanoi…
Pietu! Kalamies ei luovuta eli nyt vaan erään legendaarisen Pekka Saurin ohjelmasta tutun pätkän mukaisesti: "ei kun lisää paskaa housuun!" ;) Kireitä vakavissaan..ja koeta se Paananen piestä. Ei jaksa tuota Jyppiläisyyttä ;)

Suosittuja blogijuttuja