Hyödytöntä treeniä

Kisakausi starttaa kuluvalla viikolla, joten lähdimme Juhon kanssa illaksi Liekkilammelle treenaamaan kirjolohen järvikalastuskisoja varten. Tarkoitus oli testata uusia perhoja, hioa uittotekniikat kuntoon ja etsiä ensi viikon Liekkilammen kisoja varten kalojen olinpaikkoja.

Mutta kuinkas kävikään, reilun neljän tunnin kalastussessio oli kuin kaivossa heittämistä. Itse sain tosin leechillä yhden pienen siian, mutta kirjolohista meillä oli molemmilla tasan yhdet havainnot. Juholla oli ensin muutaman potkun kontakti kalaan, itse sain myöhemmin säkällä yhden kirjolohen tartutettua, joka otti kun kiskoin perhoja pois pohjasta. Tämäkin kala tosin karkasi lopulta haavin edestä. Kirjolohien pintakäyntejäkään ei näkynyt, kutuhaukia tosin melskasi pitkin lampea rantojen läheisyydessä.

Reilu viikko sitten kisassa kaloja tuli hyvin, sen jälkeen lampiin oli vielä kipattu pieni erä kalaa. Juho oli myös saanut perjantaina lammelta useita kaloja. Tämän vuoksi kalojen yhteistyöhaluttomuus kummastutti. Yritimme pitkin lampia eri perhoilla, uittotekniikoilla ja syvyyksistä, mutta ei auttanut. Olisiko täysin peilityynellä kelillä ollut sitten osuutensa asiaan?

Treenireissun anti oli siis varsin olematon, kun uusista perhoista, uittotekniikoista tai kalojen olinpaikoista lammella ei saanut juuri minkäänlaista selvyyttä. Sellaistahan se kalastus välillä on.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja