Kisakauden avaus

Kisakausi avattiin siis tänään Vaajakosken Liekkilammella, jossa järjestettiin Keski-Suomen Perhokalastajien sekä Vaajakosken Koukun ja Paukun yhteinen kisa. Alunperin kilpailu oli tarkoitus järjestää venekisana, mutta lammella oli jäätä vielä sen verran, että rannalta jouduimme virpomaan. Tosin yksi pooli kalastettiin ankkuroidusta veneestä.

Kisailijoita oli yhteensä 14, seitsemän molemmista seuroista. KSPK:n jäsenistä olivat itseni lisäksi mukana Kokkilan Arto, Hiltusen Jyrki, Räsäsen Mikko, Törmälän Rami sekä Strandmanin Juho ja Ville. Aluksi jaettiin ryhmät ja sitten ongelle. Lampiin oli laitettu kalaa viimeksi pilkkikauden aikaan lopputalvesta, joten vanhojen kalojen syöntihalukkuus hieman askarrutti.

Yhteenveto omasta kisasta:

1. Jakso
Aloitin pitkulaisen lammen keskeltä poolista 11, jossa oli jäiden keskellä yhdessä kohtaa heittoväylä. Puolituntisen aikana sain useamman hyvän vedon, mutta ainoastaan yksi 40cm tirriäinen jäi kunnolla kiinni ja kävi mittautettavana. Sitten juoksua lammen toiseen päähän poolille 13, joka vaikutti todella matalalta ja oli purosta tulevan sulamisveden johdosta vielä sameavetinen. Poolin kalastus ei oikein houkuttanut, ei tapahtumia ja lähdin jo hyvissä ajoin ennen täyttä aikaa seuraavalle poolille, jotta ehtisin rymytä sinne jakson alkuun mennessä. Myöhemmin kuulin, että Rysä oli saanut poolista 3 kalaa. Olisi pitänyt kuitenkin kalastaa huolellisemmin. Kalani oli jakson pienin, joten siitä oli hyötyä kokonaisen yhden jaksopisteen verran, eli jaksosijoitus 6.

2. Jakso

Aloitin pitkulaisen lammen kauimmaisesta päästä, heti ensi heitolla jäänreunaan siimat lähtivät kovaa kyytiä jään alle, ja kohta haavissa lepäsi 57cm lihava possu. Viisitoista minuuttia myöhemmin sain vielä toisen samanmoisen, tällä kalalla mittaa 56cm. Sitten siirtyminen keskemmällä lampea sijaitsevalle kymppipoolille. Tällä poolilla piteli aluksi hiljaista, mutta lopuksi sain aivan rannan tuntumasta vielä 53cm killen. Kolmella kalalla jaksovoitto.


3. Jakso
Kisan toisella puoliskolla vaihdoimme a-ryhmän kanssa lampia. Puolivälissä kisaa molemmista ryhmistä oli kahdella kalastajalla kalaa kummaltakin jaksolta. Aloitin nelospoolilta, hiljaista piteli, mutta muutamaa minuuttia ennen loppua valkoista boobya vietiin. Kalaa joutui hieman jo sovittelemaan haaviin, mutta loppujen lopuksi 61cm kirjolohi sinne solahti. Seuraava puolituntinen meni venepoolilla, josta tuli vain yksi veto. Jaksovoitto kuitenkin, myös Räsänen ja Kokkila saivat b-ryhmästä kalat tältä jaksolta.

4. Jakso
Aloitin jakson ykköspoolilta, jossa näin yhden kalan rannan vieressä, mutta eipä tuo perhoja huolinut. Seuraava puolituntinen meni kolmospoolia pommittaen ilman tapahtumia. Viimeiseltä jaksolta siis blankit. Räsänen sai tältä jaksolta b-ryhmän ainoan kalan.

Kilpailu oli mukavan rento aloitus kisakaudelle, kalojakin nousi lammesta lopulta melko hyvin, joten epäilys vähäkalaisista kisoista osoittautui aiheettomaksi. Kaikki kilpailijat saivat ainakin yhden kalan, iso osa kaloista oli vielä kooltaan melkoisia möykkyjä. Omista kaloistani kolme puri kirkkaanoranssiin leechiin ja kaksi valkoiseen boobyyn.

Tulokset:

1.Mikko Räsänen KSPK

2.Juho Strandman KSPK

3.Jyrki Hiltunen KSPK

4.Pietari Sipponen KSPK

5. Ville Strandman KSPK

6. Jouko Palmonen K&P

7. Janne Nauha K&P

8. Kalle Kuikka K&P

9. Arto Kokkila KSPK

10. Rami Törmälä KSPK

11. Santtu Kilpikoski K&P

12. Roope Haapasalo K&P

13. Tero Matilainen K&P

14. Olli- Pekka Paananen K&P

Kilpailussa mittautettiin yhteensä 55 kirjolohta

Kisaraportti Koukun ja Paukun sivuilla

Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus kalastella Merikarvianjoella, jonka jälkeen alkaa SM-karsintojen kiertäminen. Liekkilammella kisaillaan uudestaan kolmen viikon päästä.

Kommentit

Antti K sanoi…
Mukavan oloinen avaus! Nuohan on aika isoja possuja noi lammen kalat!
Pietu sanoi…
Jep, hyvänkokoisia kaloja tosiaan. Ilmeisesti vielä isompia on tulossa seuraavan erän sekaan. Yllättävän hyvin tuntui lammessa olevan kalaa vielä pilkkikauden jäljiltä.
Janne Erämies sanoi…
Hyviä möykkyjä näköjään.
Roope Haapasalo sanoi…
Pystyisitkö heittää yhden kalakuvan s-postissa, vaikka tosta 61:stä, niin saan myös K&P:n sivuille kunnon rapsan kuvien kera? Omalla kameralla otetut oli tärähtäneitä.
Pietu sanoi…
Tottahan toki, laita s-postiosoitteesi, niin pistän kuvan tulemaan.
Anonyymi sanoi…
Onnittelut mahtavista kaloista. Milloinkohan tuo toinen erä laitetaan? Pääseeköhän 13. päivä kalastamaan tuoretta kalaa siellä?
Pietu sanoi…
Istutusajankohdista ei ole kyllä tietoa. Tuolla on SM-karsinta 23.5, sitä varten kyllä kipataan kalaa, mutta niitä pääsevät muut onkimaan "vasta" edeltävän rauhoituksen ja kisan jälkeen. Kyllä tuolla kalaa riittää silti ongittavaksi, vaikkei tankkiauto olisikaan juuri pyörähtänyt..
Jarkko Suominen sanoi…
Kisat on itse asiassa 22.5. eikä 23.5.

Suosittuja blogijuttuja