lauantai 25. syyskuuta 2010

Opastusta ja treenausta

Kuluva viikonloppu on alkanut varsin kalastuspainoitteisesti. Eilen menimme Juhon kanssa Kapeenkoskelle pitämään Tiimiakatemian Markkinoijan Tie-koulutusohjelman työntäyteiseen viikonloppuun pientä oheisohjelmaa perhokalastusopastuksen myötä. Opastettu kalastus kesti vain pari tuntia, mutta paikalle piti silti tulla hyvissä ajoin, lähemmäs parinkymmenen perhosetin virittäminen kalastuskuntoon vie kuitenkin jonkin verran aikaa..


Reilusta kahdestakymmenestä henkilöstä kukaan ei ollut aiemmin juurikaan perholla kalastanut, mutta kun juoneen päästiin, niin intoa riitti. Innokkaimpia ei meinannut saada pois joelta ohjelman loputtuakaan, mikä on tietysti hyvä merkki. Lähes puolet osallistujista onnistuikin saamaan ensimmäiset perhokalansa pintureihin tarttuneiden pienten taimenten muodossa. Opastettavilla oli streamerseteissä myös pari todennäköistä mittataimenta kiinni, jotka eivät kuitenkaan tulleet tällä kertaa haaviin asti.


Tänään suuntasimme sitten Jyrkin ja Esan kanssa Havulammelle, reissun päätarkoituksena oli lammen poolituksen suunnitteleminen ensi viikonlopun karsintakilpailua silmälläpitäen sekä kisan käytännöistä jutteleminen paikan omistajan kanssa. Toki itselläni reissu toimi myös treenaamisena, sillä järjestelyjen lisäksi olen myös kisassa mukana. Alunperin en meinannut hakea lainkaan syyskarsintoihin, mutta kun olisin joka tapauksessa tullut Havulammen kisaan mukaan järjestelyjen puitteissa, niin samahan se on osallistua itse kilpailuunkin.


Aamulla kirjolohet purivat melko hyvin perhoihin, mutta mitä pidemmälle päivä eteni, sitä vaikeammaksi homma muuttui. Kalastus ei siis ollut aivan perinteistä Havulammen suoltamista, vaikka käytimmekin suhteellisen paljon kaloja haavissa. Kirjolohien lisäksi Jyrki ja Esa saivat myös yhdet siiat mieheen. Alkuviikosta lammelle tulee vielä uusi istutus, joten runsaskalaiset kisat lienee joka tapauksessa tiedossa.

Päivän erikoisin tapahtuma oli, kun Jyrkin vapa taipui ja kala lähti uimaan vastuttamattomasti kohti lammen toista päätyä. Jyrki seurasi kalan perässä lähes puoli lampea, selvää oli, ettei kyseessä ollut mikään peruskirjolohi.. Lopulta kala näyttäytyi, jäätävän kokoinen karppihan siellä oli. Kun kala tuli haaviin, niin Esan haavi ei meinannut kestää karpin painoa. Haavissa selvisi, että kala oli kiinni kiduskannen vierestä, mutta melkoinen möykky tuo silti oli. Karpilla oli pituutta 79cm ja ympärysmittaa 62cm, paino lienee ollut jossain 8-10kg välissä. Paikan pitäjä puheli, että karppeja oli istutettu noin 10v. takaperin ja "vegetaristeina" ne pitävät lammen kasvillisuuden hyvin kurissa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Melkoinen jööti toi karppi.Minkälaisilla ja värisillä perhoilla saitte niitä kirjoja?Pitäs reissu tonne heittää jossakin vaiheessa,enkä oo järvellä paljon kalastanut.Ois kiva tietää.

Pietu kirjoitti...

Kun uitat pienehköä mustaa leechiä, niin ei voi mennä vikaan :)

Antti K kirjoitti...

No *HUH*! Eipä oo paljoa Karppeja näkyny näillä leveysasteilla! Komea on, onneksi olkoon vaan! Eikä tarvinnu istua kuutta tuntia hiljaa tahnapallon kanssa niinku toiset... :)

Anonyymi kirjoitti...

Missäs päin tämä Havulampi sijaitsee?

Pietu kirjoitti...

Lampi sijaitsee Leivonmäellä, olisiko Jyväskylästä matkaa se noin 50km.