Iso-Valkeisen SM-karsinta 11.5.2013


Lauantaina kilpailtiin Iso-Valkeisella, seuraavassa raportti oman kisani kulusta.

1. Jakso
Kilpailin B-ryhmässä ja A-ryhmän ykkösjakson jälkeen pääsimme tositoimiin, venekaverina ensimmäisellä jaksolla Harri Huru. Kun jaksoa oli kulunut reilu 20 minuuttia, en ollut itse saanut tapahtumia ja venekaverilla oli kolme kalaa ylhäällä. Kun vieressä myös Suominen veti tasaisesti kalaa, alkoi epävarmuus jo hiukan hiipiä puseroon. Sain kuitenkin homman jujusta kiinni ja jatkossa vedimme venekaverin kanssa tasaisesti kalaa. Jakson lopussa omassa kortissa oli kahdeksan kirjolohta ja venekaverilla 10. Ihan mukiinmenevä aloitus. Jakson voitti Suominen 11 kalalla.
Tulos: 8 kalaa, jaksosijoitus 4.

2. Jakso
Toisella jaksolla hyppäsin veneeseen Leväsen Jukan kanssa. Karkuutin heti jakson ensiminuuteilla kaksi kalaa, kunnes sain ensimmäisen ylös. Sitten kalantulo alkoi tyssäämään, joten vaihdoimme jakson puolivälissä paikkaa. Paikanvaihdoksen jälkeen tapahtumia alkoi tulemaan tasaiseen tahtiin. Tärpit olivat tosin varovaisia ja karkuutin luvattoman monta kalaa.

Kun vuvuzela töräytti jakson päättyneeksi, oli omassa kortissani viisi kirjolohta ja venekaverilla kaksi. Jaksolla oli yhteensä toistakymmentä kalaa kiinni, mutta karkuutuksia tuli todella paljon. Jaksovoiton nappasi Määtän Timo kuudella kirjolohella. Homma jatkui kuitenkin mallikkaasti, eikä viimeiseltä jaksolta kummoista sijoitusta tarvitsisi finaalipaikan varmistamiseen. Voittokin olisi nappisuorituksella vielä mahdollinen.
Tulos: 5 kalaa, jaksosijoitus 3.

3. Jakso
Viimeisellä jaksolla venekaverina oli Kokkilan Arto. Jakson alkaessa toivoin sen ensimmäisen vapauttavan kalan tulevan nopeasti. Sitä ei kuitenkaan kuulunut, puolen tunnin kalastuksen jälkeen teimme sitten paikanvaihdoksen. Paikanvaihdoksen jälkeen venekaveri alkoi saada kaloja, omat kontaktini jäivät puolestaan tärppiasteelle. Kalastus meni väkinäiseksi ja jakson lopussa sananmukaisesti jo turhauduin omaan saamattomuuteeni. Kisan lopuksi blänkit, venekaverille neljä kalaa.
Tulos: Blänkit, jaksopisteet 16

Tulosten julkistamisen jälkeen käyrä otsassa kasvoi entistä isommaksi, viimeiseltä jaksolta olisi riittänyt hyvin keskinkertainen jaksosijoitus (10.) finaalipaikan varmistavaan neljänteen sijaan. Melkoinen sulaminen ratkaisuhetkillä, mikä otti päähän ja paljon. Vikan jakson blänkin myötä myös sijoitus valahti luonnollisesti reilusti alaspäin, ollen lopulta 14./32.  Kisa oli itsessään totutun hyvä ja runsaskalainen, kaloja taisi tulla yhteensä noin 380.

Kärkikolmikon osalta tuloksissa ei ollut sinällään mitään yllättävää:

TOP 3
1. Jarkko Suominen
2. Jyrki Hiltunen
3. Ville Ristolainen

Tulokset kokonaisuudessaan täällä.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja