keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Purkkariongella

Sunnuntain reissusta rohkaistuneena lähdin tänään jälleen puronieriäongelle töiden jälkeen. Löysinkin hyvät apajat, josta nousi todella paljon puronieriöitä ja keskikokokin oli edellistä visiittiä parempi. Otin myös aika ison kasan purkkareita mukaan pannulla paistettavaksi.

Vaikka puronieriä onkin melkoinen riesa alkuperäisille lohikalakannoille, niin kyseessä on varmasti yksi kauneimmista kaloista mitä maa päällään kantaa. Seuraavassa tämänpäiväisten purkkareiden väriloistoa kuvien muodossa.
2 kommenttia:

Roope Haapasalo kirjoitti...

Hienoja kuvia. Tulee poltteita lähtee ongelle. Itse oon vaan käyny spottailemassa noita purkkareita joten on vielä arvoitus riittäiskö taidot onkimiseen. Kerran tosin Ruotsissa törmättiin pieniin järviin joihin oli istutettu tätä lajia, ja se oli tosi mieluisa yllätys. Loistava ruokakala.

Pietu kirjoitti...

Jos tietää paikan missä purkkareita on, niin niiden saaminen siiman päähän ei pitäisi olla kovin suuri ongelma. Pienissä puroissa purkkarit ovat tosin kohtuullisen arkoja, mutteivät mun mielestä kauhean valikoivia perhojen suhteen. Herkullisia ruokakaloja tosiaan :)