perjantai 29. maaliskuuta 2013

Perhokalastajan pääsiäinen vol. 1

Puolentoista kuukauden kalastustauon jälkeen kelit näyttivät vihdoin siltä, että pääsiäisenä voi keskittyä perhokalastukseen. Tänään suuntasimme ongelle sumarien perässä pintovat taimenet mielessä. Itse olin kuitenkin jo valmiiksi hieman skeptinen, koska en ole vuosiin osunut kunnon korrikuoriutumiseen. Niinhän siinä tänäänkin kävi, että ilma nousi ainoastaan auringossa plussan puolelle ja kuoriutuminen oli vähäistä.

Harvat vedessä olleet korrit kyllä kelpasivat kaloille, mutta niiden perään aktivoituivat ainoastaan pienet taimenet. Kaveri keskittyi enemmän oikeaoppiseen korrikalastukseen, ja käytti tukun näitä pikkutaimenia vapautettavana pintureilla ja korrinymfeillä.

Näitä olisi saanut mönkiä kuoriutumaan suuremmassakin määrin
Oma kalastukseni keskittyi pitkälti kohotteluun ja liitsien uitteluun isompien kalojen toivossa. Ainoastaan yhden pikkutaimenen ongin sumarinymfillä. Päivän paras aktiivisuuspiikki tuli noin tunnin kalastelun jälkeen, jolloin vartin sisään tapahtumia piisasi kohottelemalla uitettuihin nymfeihin. Harmittavasti päivän selkeästi kookkain taimen irtosi, kun väsytyksen lopussa yläperho jäi suvannossa olleen jäälautan reunaan kiinni ja keskiperhossa mesonnut pilkkukylki sai temmottua itsensä irti.

Taimenia nousi ylös tänään ihan hyvä määrä, mutta ainoastaan pari näistä taimenista oli niukasti ns. "mittakaloja". Korriaika ei vielä ainakaan näillä korkeuksilla ole parhaimmillaan, kunnon kuoriutuminen vaatisi  lämpimämpää päivää.


Huomenna on vuorossa sitten kirjolohen kalastusta Muuramenjoella. Pääsiäisen aikana tulee varmasti yritettyä vielä uudestaan korrikalastustakin mikäli vain kelit suovat.

Ei kommentteja: