lauantai 30. maaliskuuta 2013

Perhokalastajan pääsiäinen vol. 2


Pääsiäisen perhokalastusrupeama jatkui tänään Muuramenjoella. Kurvasimme aamulla Tuomaksen kanssa paikalle ja lupien hakemisen jälkeen aloimme laittaa vermeitä niskaan. Tässä vaiheessa kävi perinteiset, kun huomasin kahluukenkieni jääneen kotiin. Onneksi ei oltu kuitenkaan Muuramea kauempana, ei muuta kuin Jyväskylään, kengät kyytiin ja takaisin joelle.

Aloittelimme kalastusta palokunnan suvannosta, josta sainkin heti alkajaisiksi pari kirjolohta.


Tässä vaiheessa Rysä pyörähti paikalla turisemassa ja kohta Tuomaskin onki suvannosta ruokakalan pois kuleksimasta.


Pian Esa ja OP tulivat myös paikalle. Jätkät onkivat hetken palokunnan suvantoa, jonka jälkeen suuntasimme kaikki kalastamaan alasuvantoa jäältä käsin. Aurinko porotti kirkkaalta taivaalta, joten hieman epäilytti, että alasuvannon kalat olisivat kaikki jään alla. Yleensä alkukaudesta näin kirkkaina päivinä alasuvannon kirjolohet kun tuppaavat pyörimään nimenomaan jääpeitteen alla.


Ongimme jokusen tunnin alasuvantoa. Kirkkaasta kelistä huolimatta kaloja puri perhoihin sieltä täältä pitkin suvantoa. Parin karkuutuksen lisäksi käytin vielä muutamia kirjolohia ylhäällä ja yksi ihan nätti taimen irtosi, kun olin vetämässä sitä jään päälle. Oli muuten ensimmäinen taimen ikinä, jonka olen itse alasuvannosta koukuttanut, vaikka kylmän veden aikaan sieltä on kyllä noussut kalamiehille ajoittain kookkaitakin taimenia. Esa kampesi myös alasuvannosta muutaman kirjolohen jäälle.


Kaiken kaikkiaan mukava päivä vuoden ensimmäiseksi kirjolohikeikaksi. Huomenna olisi tarkoitus mennä taasen korrikalalle. Ainankin sääennustus lupailee eilistä otollisempaa keliä, saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja: