sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Perhokalastajan pääsiäinen vol. 3


Ei tunnu vielä olevan korriaika näillä korkeuksilla parhaimmillaan. Tänään ilma oli iltapäivästä jo reilusti plussalla ja päivä oli todella aurinkoinen. Lieneekö kovina jatkuneiden yöpakkasten syytä sitten, että korreja kuoriutui vain harvakseltaan.

Kaloja kuitenkin kiinnostivat niin korripinturit kuin pintakalvossa uitetut sumarinymfit, joilla saimme ison tukun taimenia. Niiden koko vaan jätti toivomisen varaa, isommat taimenet eivät selvästikään aktivoituneet syömään noin harvakseltaan kuoriutuvia sumukorentoja. Kaveri sai kuitenkin kontaktin kookkaseen taimeneen. Kyseinen kala ei tosin sekään syönyt korreja, vaan kävi hotkaisemassa siiman päässä pyristelleen pikkutaimenen parempiin suihin. 


Pienempien taimenien lisäksi kaveri koukutteli pinturilla pari varsin kookasta harjusta. Itsekin sain päivän lopuksi sumarinymfillä yhden nätin harjuksen.


Mikäli ensi viikonloppuna on otolliset kelit, niin edessä lienee taas uusi yritys korrikalastuksen parissa. Huominen päivä sen sijaan menee varmasti ihan lepäillessä ja ehkä perhoja sitoessa. Johan tässä on tullut kolme päivää putkeen kalastettuakin.

Ei kommentteja: