sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pakkanen paukkuu

Kuten aiemmin kirjoittelin, niin aktiivinen perhokalassa ramppaaminen oli tarkoitus aloittaa nyt maaliskuussa. Jatkuvat parinkymmenen asteen yöpakkaset ovat kuitenkin sotkeneet suunnitelmat täysin. Viime viikonlopun reissun peruin suosiolla samoin kuin eiliselle varatut Muuramenjoen luvat. Pääosin jäässä olevaa jokea kun ei huvita hirveästi tahkota reilussa pakkasessa.

Sääennusteiden mukaan kovat yöpakkaset jatkuvat ensi viikollakin, joten seuraava perhoreissu saattaa hyvinkin siirtyä pääsiäiselle. Ei tässä silti aivan tulisilla hiilillä olla, kalastusvuosi on kuitenkin jo saatu aloitettua. Mennään kalalle sitten, kun kelit suovat.Kevään karsintapaikat arvottiin viikko takaperin, omien hakemuksieni kohtalo oli seuraavanlainen:

09.05.2013 Ylöjärvi, Julkujärvi
11.05.2013 Kuopio Iso-Valkeinen
12.05.2013 Keuruu, Valkeisjärvi

18.05.2013 Lestijärvi, Valkeisjärvi (varasija 1.)
26.05.2013 Jyväskylä, Kuusikkolampi (varasija 2.)
08.06.2013 Hollola, Hammonjoki (varasija 12.)
15.06.2013 Vekaranjärvi, Risulampi 
16.06.2013 Vekaranjärvi, Ahvenlampi

Kahdeksasta hakemastani kisasta pääsin siis suoraan viiteen. Toki noiden parin järvikisan varasijat ovat sen verran hyviä, että ainakin toiseen lienee paikka tiedossa. Hammonjoelle sain viimeisen mahdollisen varasijan, joten tänä vuonna on mitä suurimmalla todennäköisyydellä luvassa pelkkiä järvikisoja. Finaalipaikan metsästys alkaa taas toukokuussa heti tiukalla neljän päivän ja kolmen kisan rupeamalla. Toivottavasti tällä kertaa kaikki järvet ovat jo vapaana jääpeitteestä ensimmäisten kisojen aikaan..

2 kommenttia:

sixtytwoflyfishing.com kirjoitti...

On nää pakkaset aika hanurista. Ensi lauantaina pitäis itekkin mennä Muuramenjoella käymään, mutta pitänee varmaan peruuttaa ne luvat kun alasuvannossakaan ei pysty kuin pilkkimään. Hianot sukat muuten!

Pietu kirjoitti...

Joo, kyllähän tänä viikonloppuna taitaa olla vielä ihan puhtaat pilkkikelit (Lappalaisen Tuomas näytti muuten viime vkl pilkkikalan mallia: http://www.koukkupaukku.net/albumi/kuvialammelta/1481620).

Sukat ovat varmasti ainoat laatuaan, seuran naisjäsenemme osasi näitä tehdessään ilmeisen sattumalta valita niihin jääkiekkomaailmasta oikeat väritkin (vrt. taustalla näkyvä lippu) :)