Havulampi 3.10.2011

Havulammen kisoja katsellessa teki vietävästi mieli olla itse kisoissa mukana onkimassa. Hakolan Anssin kanssa olikin lauantai-iltana puhetta Havulammen reissusta, jonne lähdimme tänään muutaman tunnin iltavisiitille Anssin töiden jälkeen.

Alku näytti siltä, että tänään ei tulisi mitään röytöjuhlia. Olihan kisassa mitattu jo lähemmäs 200 kalaa ja eilenkin oli varmasti lammella ollut miehitystä. Kirjolohet olivat siis saaneet jo melkoisesti nenilleen. Kun leecheihin ei tullut tapahtumia, niin vaihdoin siiman päähän boobyt, joihin purikin sitten kolmella ensimmäisellä heitolla. Kirjolohet olivat nyt Havun "lohiksi" melkoisen suuria, isoimmat päälle 50cm mittaisia. Näitä kaloja sai jo hetken vääntääkin. Ruokakalat otettuani (Havun kiintiö 5 kalaa) vaihdoin paikkaa pois niemenkärjestä ja aloin kiertämään lampea.

"Lohta" kankaalla

Kirjolohien tärpit olivat pääosin melko varovaisia. Useampi kala yritti ottaa heiton jälkeen kelluvaan boobyyn, lisäksi siikojakin kävi mukavasti pinnassa. Tästä innostuneena vaihdoin pinturit, mutta sain pintureilla ainoastaan yhden kirjolohen. Nymfejä tai liitsejä ei tullut tänään hirveästi heitettyä, pitkästä aikaa oli mukava kalastaa boobyilla kun ne tuntuivat olevan myös kalojen mieleen. Miksikään hirveäksi "havulampimätöksi" kalastus ei kehkeytynyt, mutta reilusti toistakymmentä kalaa tuli kuitenkin haavinpohjalla käytettyä. Anssilla oli tällä kertaa hieman vaisumpi ilta, joita välillä tulee väistämättä eteen.

Vajaan parin viikon päästä olisi edessä Risulammen karsinta ja sitä ennen tulee mitä todennäköisemmin piipahdettua vielä jossain päin lampikalassa.
Posted by Picasa

Kommentit

Anonyymi sanoi…
minkälaista booby litkaa sää heitit tuolla? monta perhoa litkassa?
Pietu sanoi…
Käytän järvellä lähes aina kolmea perhoa, poikkeuksena pinturikalastus. Nyt heitin pääasiassa kahta boobya ja yläperhona blobia kolmosuppoavalla siimalla.
Anonyymi sanoi…
minkäslaiseen uittoon kalat otti? oliko siioista havaintoja?
Anonyymi sanoi…
minkä värisiin boobyihin kalat otti?
Pietu sanoi…
Suurin osa kaloista otti mustaan oranssisilmäiseen boobyyn hitaalla uitolla. Siikoja näkyi kyllä jonkin verran pinnassa, vaan ei siiman päässä :)

Suosittuja blogijuttuja