keskiviikko 10. elokuuta 2011

Muuramenjoki 9.8

Muuramenjoella ei ole tullut tänä kesänä pyörähdettyä kertaakaan, joten pitihän asia vihdoin ja viimein korjata. Varasimmekin tiistaina koko ns. iltapäivävuoron luvat Juhon, Esan, Joonaksen ja Antin kanssa.


Saavuimme Juhon kanssa ensimmäisinä paikalle hieman ennen neljää. Vettä näytti virtaavan joessa mukavasti, mutta se oli myös sen verran värjäytynyttä, että näkyvän kalan kalastuksen pystyi unohtamaan. Kalastus lähti kulkemaan mukavasti, kun käytin heti alussa melko matalasta koskesta larvaan napanneen killen haavissa. Tämän jälkeen tiputinkin sitten illan aikana pikkuperhoista neljä kirjolohta putkeen, yhden kanssa meni perukkeet poikki kun laitoin liinat kiinni kalan rynnätessä rauhoitusalueen rajalta koskeen ja muut irtosivat muuten vain. Juho puolestaan käytti kolme kirjolohta haavissa ja Esa kaksi, Antin perhoja puri pari harjusta.


Karkuutusputki jäi korpeamaan ja otinkin loppuillan tavoitteeksi kopata yhden ruokakalan vielä haaviin asti. Homma näytti menevän reisille kun omat setit menivät sotkuun hämärän jo hiipiessä, enkä jaksanut tehdä enää uusia. Lainasin pinturilla heittäneen Juhon nymfisettiä, jolla sain kuin sainkin reissun lopuksi orastavan karkuutusputken poikki Palokunnan suvannosta purreen killen muodossa.


Ei kommentteja: