sunnuntai 7. elokuuta 2011

Iltavisiitti KapeelleKSPK:n jäseniin kuuluva Sami lähetteli jokin aika sitten sähköpostia, josko lähtisin hieman opastamaan häntä eri perhokalastustekniikoiden syövereihin Kapeenkoskelle. Tottahan tuo passasi, Sami varaili luvat ja tuli alkuillasta hakemaan minua kohti Kapeenkoskea. Esa kertoilikin etukäteen, että Kapeella virtailisi paljon värjäytynyttä vettä, joten helppoa kalastus ei tulisi olemaan. Vesi oli todellakin 70cm normaalia korkeammalla ja kummallisen sameaa, kuten kuulemma läpi kesän. Mistä lie johtuu?

Kalastelimme kolmen tunnin rupeaman seitsemästä iltakymmeneen. Kävimme tänä aikana läpi hieman eri tekniikoiden jippoja lähinnä larvasteluun ja streamerkalastukseen liittyen. Aluksi kopaisimme Luijan niskan, missä Samilla kävikin heti alussa kala hetken aikaa potkuttelemassa siiman päässä. Luijalla oli pari muutakin kalastajaa ja koski oli tällä vesitilanteella yhtä ryöppyä, joten siirryimme loppuajaksi Kärmekoskelle, jossa kalastus onnistui sentään hieman paremmin. Kärmekoskelta sain larvastelemalla pari eväleikattua mittakalaa ja karkuutin yhden. Viimeisen 47cm vanhan istukkaan otin matkaan ruokakalaksi. Samillakin oli larvastelemalla lopussa kala hetken kiinni, mutta onni ei ollut tällä kertaa matkassa.

Veden ollessa näin korkealla ja värjäytynyttä kalastus ei mielestäni ole Kapeenkoskella mitenkään parhaimmillaan. Hyvin kalastettavat potentiaaliset kalan paikat kun ovat melko vähissä. Mukavaa oli kuitenkin olla kolmen viikon tauon jälkeen kalassa, toivottavasti Samillekin jäi reissusta jotain uusia oppeja matkaan.

Ensi viikolla olisi tarkoitus joku ilta pyörähtää Muuramenjoella ja parin viikon päästä olisi Keskisenkosken seurareissun vuoro. Loppukuusta varasimme puolestaan luvat Äyskoskelle SM-finaalin treenireissua varten. Tänä vuonna on tullut ongittua todella vähän Keski-Suomen koskilla tai ylipäätään nymfikalastus/larvastustekniikoilla, joten muutama jokireissu ennen finaalia onkin todella tarpeen.
Posted by Picasa

3 kommenttia:

samviini kirjoitti...

Kalaa ei noussut haaviin asti, mutta johonkin "haaviin" jäi kuitenkin isojen ja värikkäiden perhojen käyttäminen tuollaisessa värjäytyneessä vedessä sekä streamerin uittamisen hienoudet. Kiitos vielä vinkeistä ja opastamisesta! Antoisa reissu vaikka kalatta jäin...

--
Sami

Anonyymi kirjoitti...

mitkäs tupsut kelpas kaloille tällä kertaa? vettä tuntuu joessa olevan runsaasti.

Pietu kirjoitti...

Yksi kala tuli pinkillä larvalla, toinen pienellä oranssikuulaisella mustalla leechillä ja yksi oli luultavasti oranssikuulaisessa pt-nymfissä kiinni. Vettä on todellakin paljon.