Hammonjoki 8.6.2010

Iltapäivästä suuntasin Volvon Nokan kohti Hammonjokea, perinteisen hupikalastuksen lisäksi tarkoitus oli tietysti käydä aluetta läpi viikonlopun kisaa ajatellen.

Ennen kyseinen puro oli ehdoton vakikohteeni, mutta viimeisen viiden vuoden aikana olen tehnyt Hammolle vain satunnaisia visiittejä. Varsinkin yläosa on kyllä muuttunut sitten oman Hammon "aktiiviaikani". Hienoa laavua, puuliiteriä ja puuceetä löytyy, kun ennen oli vain vanha huonossa kunnossa oleva tulipaikka. Toki polutkin ovat nykyään enemmän tallattuja, nytkin alueella oli joukko paikallisia mopopoikia perhoa heittämässä. Valitettavasti myös vanha mato-ongintaperinne tuntuu olevan hammolla yhä voimissaan, sillä bongasin päivän aikana purosta ainakin 5 ongenkohoa.

Purokalastus oli aluksi hieman hakusessa, sillä säikytin ison määrän nieriöitä, vaikkei vesi aivan kirkasta ollutkaan. Kalastelin koko kalastusalueen läpi, mihin kului noin kahdeksan tuntia. Kaikkiaan vapautettavana kävi alun kolmattakymmentä puronieriää, muutamia alamittaisia harjuksia sekä hammon kalaksi varsin komeankokoinen taimen. Myös pari kirjolohta bongasin, joista toinen kävikin hieman perhoja maistelemassa. Kalat eivät todellakaan tulleet kovin tasaisesti pitkin aluetta, vaan tietyillä alueilla tuntui olevan huomattavasti vähemmän kaloja kuin toisilla. Kisaa ajatellen tämä hieman huolestuttaa, mutta pooleja on tietysti mahdollisuus vielä tasoittaa kirjolohien kisaistutuksella. Itse tulen ainakin tekemään osani, että nuo kalat leviteltäisiin alueelle järkevästi.


Perhoina toimivat tänään niin pinturit, nymfit, kuulapupat kuin pienet leechitkin. Ja vielä loppuun muistutus Hammolla lähiaikoina vieraileville, älkää jättäkö hyttysmyrkkyä kotiin. Joku nimeltämainitsematon henkilö nimittäin teki tänään tuon virheen..

Kommentit

Harri Hytönen sanoi…
Kuusimetsät on just nyt aika viheliäistä paikkaa hyttysten takia.
Sami Niskanen sanoi…
Juu niin tuttua huttua itsellekin just tuommonen menestys.. : ( No sen minkä kisassa häviää sen ruija pelastaa.
Pietu sanoi…
Joo, kyllä nuo kisat olivat tänä vuonna itselläni melkoista tervanjuontia, kun ei kulkenut niin ei kulkenut..

No, syksyllä olisi edessä vielä Hanak Open ja Loop-Cupin finaali (jonne pääsy tuollaisella kisamenestyksellä hieman huvitti), mutta nyt on toki päällimmäisenä mielessä vain pohjoinen :)

Suosittuja blogijuttuja