Puro-ongella


Eilen aamulla suuntasimme Pölkin Esan ja Strandmanin Juhon kanssa auton nokan Jyväskylästä kohti Hollolan kirkonkylää ja Hammonjokea. Ensi viikonloppuna Hammonjoella järjestetään karsinnat, joihin Juholla on paikka, kyseessä oli siis myös treenikeikka. Itse jäin viidennelle varasijalle Hammon arvonnassa, joten ensi viikonloppuna en tänne kisaamaan pääse.

Päivä alkoi varsin lupaavasti, kun koukuttelimme Juhon kanssa muutaman nieriän heti ensiheitoilla. Kalastuksesta ei kuitenkaan tullut mitään helppoa, päinvastoin. Vesi oli vielä hieman sameaa ja kaloja tuntui löytyvän lähinnä sieltä täältä. Päivän päätteeksi ylä- ja ala-alueen koluttuamme olin vapautellut hieman toistakymmentä puronieriää ja pari pientä harjusta.

Kalojen kiinni pysymisessä oli hieman ongelmia, tärppejä ja karkuutuksia oli kuitenkin varsin runsaasti. Mitään kovin isoja kaloja emme tavoittaneet, itse karkuuttelin yläosilta pari varsin komeaa nieriää ja yhden nätin harjuksen. Pintakäyntejäkin näkyi jonkun verran, pari kalaa onnistuinkin höynäyttämään pinturilla.

Kirjolohiakin oli alueelle istutettu alkuviikosta, tosin jostain kumman syystä rauhoitusalueen puolelle. Kävimme kävelemässä rauhoitusalueella, jossa joitain kirjolohia näkyi, mutta ei siinä varmasti koko satsia ollut. Minne lienevätkään sitten uineet.. Kalastusalueella kun emme nähneet vilaustakaan killeistä, eivätkä olleet nähneet treenaamassa olleet hyvinkääläisetkään.

Jos olosuhteet pysyvät tällaisina ensi viikonloppuun asti, on helppo ennustaa kisasta tulevan vaikeamman kuin edellisvuonna. Tosin ensi viikolle luvattu lämpöaalto voi vielä muuttaa kalojen aktiivisuutta, vielä kun vesi hieman kirkastuisi. Sight fishing on kuitenkin niin paljon hauskempaa kuin sokkona kalastaminen.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja