tiistai 26. toukokuuta 2009

Illanviettoa kalastellen

Maanantai-iltapäivällä vielä Tiimiakatemialla ollessani Otto soitteli ja kyseli halukkuutta lähteä illaksi soutu-uistelemaan kuhia. Mikäs siinä, kun illalla ei itsellänikään mitään ihmeempää ohjelmaa ollut, viimeisestä uistelukerrastakin oli jo vuosia aikaa.

Ennen kuhanuistelua kävimme kuitenkin nopeasti kopaisemassa perholla itselleni aiemmin täysin oudon puron, josta kuuleman mukaan löytyy puronieriää. Kyllähän niitä löytyi, ja runsaasti löytyikin. Puro oli selvästi esim. Hammonjokea pienempi, mutta niin olivat kyllä kalatkin. Puronieriät olivat kokoa 10-15cm, tosin karkuuttelin myös pari päälle kahdenkymmenen sentin "petoa". Mukava lyhyt visiitti, puroilla on aina tunnelmaa. Toukokuun perhokalastukset ovatkin olleet täysin puronieriän ongintaa, kaksi kertaa Hammonjoella ja nyt täällä.

Puronieriä onginnasta siirryimme sitten kuhan soutuun tyyneen loppukevään iltaan. Mukava oli istua ja turista veneessä, kun kalakin oli hyvällä otilla. Perhomiehellekin tekee välillä ihan hyvää kokeilla muitakin kalastusmuotoja, ettei pääse ajatusmaailma aivan urautumaan. Vajaan kolmen tunnin uistelun jälkeen olimme saaneet 8 kuhaa ja 2 haukea, eivät tosin olleet koolla pilattuja, muutaman täysmittaisen kuhan otimme kuitenkin ruokakaloiksi. Yksi isompikin kala oli hetken kiinni. Huomenna on tiedossa siis herkullinen ateria, kyllähän kuha on ruokakalojen parhaimmistoa.

2 kommenttia:

Hata kirjoitti...

Voitko antaa jonkinlaisen vinkin että mistä päin Jyväskylän seutua löytyisi mainio puro jossa olisi puronieriää? Kalabongaus-listaltani puronieriä nimittäin vielä puuttuisi. :)

Pietu kirjoitti...

Laitatko Hata s-postia mulle asiasta osoitteeseen pietarisipponen@gmail.com.