lauantai 4. huhtikuuta 2009

Siimat kireiksi

Koko menneen viikon mieli oli melkoisen levoton, lämpimien kevätilmojen saapuessa ajatuksissa pyöri jatkuvasti sumarit ja kalastus, mutta nyt ei ollut mahdollisuutta livistää kalalle keskellä viikkoa. Niinpä päätinkin käyttää viikonlopun tehokkaasti kalastukseen, tänään suuntasimme Strandmanin Juhon ja Pölkin Esan kanssa Muuramenjoelle.

Aamuselta haettiin luvat Hiltusen Jyrkiltä, kahdeksan jälkeen pääsimme liottelemaan perhoja palolaitoksen suvantoon. Heti kävi selväksi, että kaloja oli laitettu jokeen sitten viimeviikkoisen visiitin, sen verran ahkerasti kirjolohet pureksivat perhoja heti aamusta. Mukavahan sitä oli pitkän talven jälkeen kaloja koukutella ja väsytellä, vaikkei suurin osa kirjolohista mitään älyttömiä väsytystaisteluita tarjonnutkaan.


Järven suullakin tuli pyörähdettyä Juhon kanssa, mutta tällä kertaa emme tavoittaneet sieltä kaloja. Myös alasuvanto oli nyt sulana, sinne pääsikin heittämään hyvin perhoja jään päältä. Aivan samanlaista kalatiheyttä ei täällä tuntunut olevan kuin Palolaitoksen suvannossa, mutta pari kalaa koukuttelimme alempaakin.

Sumukorentoja kuoriutui jokusia, mutta palolaitoksen suvannossa tuikkineet kalat taisivat sittenkin olla kaksisiipisten perään. Olin unohtanut pinturirasian kotiin, mutta uppoperhorasiasta löytyi kuitenkin jäniksenkarvaemergentti, jonka kaksi harjusta hyväksyi heti tuikkeihin heitettynä. Muuramenjoen harjuksiksi kalat olivat ihan kohtuullisen kokoisia, isompi noin 35-senttinen ja toinen jonkun sentin pienempi. Mukavaa vaihtelua killen ongintaan ja samalla kauden ensimmäiset pinturikalat.


Iltapäivällä kirjolohien aktiivisuus hieman väheni, tosin Juho koukutteli niitä vielä lopussa parhaillaan kolmella peräkkäisellä heitolla. Perhoista itselläni toimivat perus boobyt ja leechit, Juho ja Esa koukuttelivat kaloja myös nymfeillä ja larvoilla. Jostain syystä kaloja karkasi melko paljon, sillä tiputin varmaan lähes puolet tartuttamistani kirjolohista. Mukava kalareissu, vaikka varsinaista sumarikalastusta ei päässytkään harrastamaan. Katsotaan huomenna Kalmulla, josko ehtisin vielä mukaan tämän vuoden sumarikarkeloihin..

2 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Ranteet kipeiksi kiskottu...

Pietu kirjoitti...

Ei nyt sentään.. Kun huomennakin pitää jaksaa vielä heittää :)