Vapun höyryjä päästelemässä

Vappu sujui pidemmän kaavan kautta, eikä kaavailtua perjantain kalareissua pystynyt eilisen olotilan vuoksi tekemään. Tänään aamulla olotila oli kuitenkin jo jotenkin siedettävä, ja edessä oli reissu koskelle.

Päivästä tulikin tähän asti vuoden paras perhokalastuspäivä. Keli oli mitä hienoin ja tapahtumia riitti. Heti aloituksesta sain vanhasta luottopaikasta pari kaunista taimenta, eivätkä tapahtumat siihen loppuneet. Joki oli selvästi herännyt eloon todenteolla ja kalat olivat jo virrassa. Pekallakin oli mukavasti tapahtumia, kalat eivät vaan tänään meinannut pysyä hänellä kiinni.



Iltapäivällä kävimme uusilla paikoilla alempana joella, missä Markus opasti joen alaosan kalastuksessa. Täällä vesi oli sameampaa kuin yläosalla, yhden edellisvuoden killen onnistuin kuitenkin sieltäkin höynäyttämään ruokakalaksi, taimenet laskettiin kaikki vapauteen. Mukava homma, kun nyt on tiedossa pari uuttakin paikkaa muuten tutulta joelta. Pieni tinseli oli "yllättäen" päivän ottikone, yhdelle pintovalle kalalle pääsin tosin tarjoamaan klinkkiäkin, muttei kelvannut.

Illalla sain väsytellä jokusen aikaa varsin kookasta kalaa tälle joelle. Kala ei ensin meinannut millään näyttäytyä, tuntui niin painavalta, että aloin jo epäillä haueksi. Loppujen lopuksi kala kuitenkin näyttäytyi pinnassa ennenkuin tinseli singahti pois suusta, eipä ollut hauki.. Näin kalan sen verran nopeasti, etten osaa varmuudella sanoa oliko kyseessä taimen vai iso istarikille, mutta enpä ole noin kookasta kalaa täällä ennen siimani päässä pidellyt. Alla vielä kuvia päivän varrelta.
















Kommentit

Suosittuja blogijuttuja