Viikonlopun kalastelut

Viikonloppuna tuli tehtyä pari pistoa kalalle, jotka eivät kalantulollisesti olleet aivan aiempien reissujen kaltaisia, mutta pitäähän niitä hiljaisempiakin reissuja välillä tehdä.

Perjantai



Melko raskaan työviikon jälkeen mieli teki päästä perhokalaan, joten perjantai-illalla suuntasin auton nokan koskelle iltakalaan. Heti muutaman minuutin jälkeen karkuuttelin hyvän kokoisen taimenen ja hetkeä myöhemmin sain toisen tärpin. Alku näytti kuitenkin ehkä jopa liian hyvältä, sillä aivan tätä tahtia ei enää tapahtumia tullut.

Sain kuitenkin kauden ensimmäiset pinturikalat, tosin noiden muutaman harjuksen ja taimenen koolla ei juuri pääse leirinuotioilla retostelemaan... Pääsin myös tarjoamaan pinturia kahdelle vauraammalle kalalle, joista toinen nousikin caddikseen, vaan ei tarttunut.

Lauantai

Lauantai-iltapäivällä suuntasimme Pekan kanssa Evolle. Heittelimme tällä kertaa veneestä käsin, mikä olikin varsin tervetullutta vaihtelua pusikoiden seassa rullailuun. Pekan vapa taipui reilunn tunnin kalastelun jälkeen, tosin kalan malli ei ollut aivan toivottu. Lahna oli nielaissut papukaijan syvälle kitusiinsa asti, ja taisteli yllättävän hyvin vastaankin. No, hyvä savukalahan se on tuokin.


Päivä oli muuten todella hiljainen, mutta eräästä lahdesta saimme peräjälkeen monta tärppiä. Lopulta yksi näistä tarttui, ja melkoisen hyvänkokoinen kille lähti kovalla vauhdilla syöksyyn, ampaisi puoliksi ilmaan ja katkaisi 0.20mm perukkeen. Booby jäi siis koristelemaan kalan leukaperiä. Kieltämättä karkuutus jäi hieman harmittamaan, sillä kala oli selvästi normikilleä isompi, eikä enempää tapahtumia päivän aikana juurikaan tullut. Jotenkin Evo tuntuu kyllä olevan nyt aivan jumissa, kalastajia oli tänäkin päivänä todella runsaasti, mutta en nähnyt tai kuullut kenenkään saavan kirjolohta,


Kommentit

Suosittuja blogijuttuja