maanantai 10. maaliskuuta 2008

Sumariajan kynnyksen mietteitä.

Parin viikon päästä sumariaika lienee Etelä-Suomessa jo parhaimmillaan, sen verran lämmintä ilmaa on pidellyt ja plussaa lupaa jatkossakin. Eilen tuli värjöteltyä SM-pilkissä kaloja seulomassa ennen punnitusta. Melkoisen määrän ahvenensinttiä sai voittaja nostaa 4 tunnin aikana yli 16 kilon saaliiseen.. Olipa eräs pilkkijä saanut komean reilu parikiloisen kirkkaan taimenenkin. Päivän jälkeen käsiin pinttynyttä ahvenenhajua sai pestä pois kertaan jos toiseenkin, ennen kuin kehtasi astua bussiin kohti Jyväskylää.

Tänään tuli valmistettua lauantainen taimen, yhden paistetun fileen vetäisinkin jo naamaan perunoiden kera, eipä ollut maussa valittamista. Parin viikon päästä olisi muutto, siinä hässäkässä mennee jonkin aikaa, kun muuttoautokin pitäisi vielä jostain hommata.Pitäisi varmaan jo lähiaikoina varata luvat Langinkoskelle joksikin huhtikuiseksi viikonlopuksi, jos vaikkapa kirkas meritaimen eksyisi perhoon. Sumariajan jälkeen kalastuskohteet monipuolistuvat muutenkin, kun jokien lisäksi Evon järvet avautuvat, heti jäidenlähdön jälkeinen aika tuntui ainakin viime vuonna olla vuoden parasta kalastusaikaa Evolla. Päijänteen taimentakin pitäisi yrittää muutamasta tiedossa olevasta paikasta.

Perhoja on syntynyt penkistä verkkaiseen mutta tasaiseen tahtiin. Kohta perhokalastuskausi pyörähtääkin jo todenteolla käyntiin, into on myös se mukainen. Erehtyisiköhän se kolmen kilon taimen vaikkapa allaolevaan perhoon?

1 kommentti:

Janne Erämies kirjoitti...

tuliko oltua tänään kalalla?