maanantai 24. maaliskuuta 2008

Pikaisesti Päijänteellä

Pääsiäislomalla oli tarkoitus kalastella pinturilla sumareita napsivia kaloja, mutta kipakat pakkaskelit pistivät suunnitelmat uusiksi. Tänään oli kyllä tarkoitus ensin mennä joelle, mutta pakkanen sai mielen muuttumaan, joten suuntasin aamulla pilkille Vesijärvelle. Helmikuiset isomman ahvenen paikat antoivat nyt vain muutamia hassuja pikkuahvenia ja kiiskiä. Jäältä takaisin tarpoessa Pekka soitteli, päätimme sitten lähteä pikaiselle reissulle Päijänteelle. Tämän kauden yksi tavoitteistani on saada Päijänteeltä perholla mittataimen, joten pakkohan sitä on joskus yrittääkin, että saa lääniluvalle vastinetta.

Kun saavuimme paikalle keli oli mukavan aurinkoinen, pakkanen ja navakka tuuli vain haittasi kalastusta. Sitten rupesikin jo tulemaan lunta ja puolentoista tunnin heittelyn jälkeen olimme jo melko kypsiä koko touhuun. Tällainen kalastus on kuitenkin melkoista hakuammuntaa, voi olla että jokusen reissun joutuu vielä heittämään ennen kuin Päijänteen taimen haavissa sätkii. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, sen ovat tietyt kalamiehet tuossakin paikassa osoittaneet.


Takastulomatkalla kävimme vielä heittämässä muutaman heiton Karisalmen sillan alla siian toivossa, mutta sitten tuuli ja lumipyry kävi niin sankaksi, että tämä piipahdus oli aika lopettaa. Ensi viikonloppuna en kalalle pääse, joten itseäni ei haittaa yhtään vaikka pakkaset jatkuisivat vielä viikon verran :). Tämän vuoden sumarireissuni jäänevätkin parin viikon päähän, toivottavasti edes jonkun pinturikalan kerkiäisi saamaan.

3 kommenttia:

Janne Erämies kirjoitti...

No eihän tuolta nyt kauhean vaikeata ole kalaa saada:)

Pietu kirjoitti...

Joo, helppoa se on kuin sen osaa :D Nyt näyttäis siltä että pääsee sittenkin ens vkl kalaan, toivottavasti sääennustukset pitää paikkansa ja on plussaa..

Janne Erämies kirjoitti...

Mä oikein jo innolla odotan viikonloppua,perjantaina kyllä joutuu pyyhkäsemään töiden jälkeen iltakalaan.
Lupasi lämmintä ja melko kevyttä tuulta,ni on se kumma jos ei vapa ala taipumaan.
Tänään se ei taipunut.