sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen


Plussakelien jatkuessa kalastuspoltteet alkoivat olla sitä luokkaa, että johonkin piti päästä siimoja liottamaan. Kovin pitkälle en kuitenkaan jaksanut lähteä ajamaan, joten päätin tehdä aamupiston läheiselle Vaajavirralle. Ensin piti hieman konsultoida Rysää virran taimenpaikoista, sillä paikka ei ole minulle kovinkaan tuttu, vaikka vain muutaman kilometrin päästä kotoa sijaitseekin.

Marssin paikalle aamulla hieman ennen yhdeksää, kun keli oli vielä aavistuksen hämärä. Muutaman minuutin kalastuksen jälkeen taimen tälläsi laiturin vierestä kiinni valkoiseen oranssikuulaiseen zonkeriin. Noin puolimetrinen talvikkoistari kävikin laiturin puolella kääntymässä ennen vedenalaisen taipaleensa jatkamista.


Noin vartin päästä tartutin vielä toisen kalan, joka kuitenkin irtosi melko nopeasti. Todella navakka vastatuuli teki heittämisestä vaikeaa ja kun tapahtumiakaan ei alun jälkeen enää ollut, niin suuntasin kotiin jo kahden tunnin kalastamisen jälkeen. Kaikkinensa kuitenkin ihan mukava aamukeikka ja tulihan se vuoden viimeinen eväkäskin ongittua.

Ei kommentteja: