sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Julkujärven syyskarsinta 14.9.2013

Tuskin koskaan aiemmin olen kokenut samanlaisia motivaatio-ongelmia SM-karsintojen osalta kuin eilisen Julkujärven kisan kanssa. Jälki-ilmoittauduin kilpailuun viime viikolla, mutta kahden edellisviikonlopun kisarypistysten jälkeen takki tuntui jo täysin tyhjältä kilpailemisen osalta. Kamojen laittaminen läjään venyi pitkälle perjantai-illalle ja  kun herätyskello soi klo. 03:40, niin olisi tehnyt mieli jäädä nukkumaan. Onneksi tuli kuitenkin lähdettyä.

Julkujärvellä järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa syyskarsinta ja kevätkisoista poiketen tämä kilpailu vedettiin läpi taisteluparisysteemillä. Kilpailijoita oli yhteensä 28 ja jokainen kalasti yhdeksän kilpailun 14 poolista. Nostin aamulla lapun A-ryhmään ja taistelupariksi tuli Ylösen Olli.


1. Jakso

Kilpailu starttasi osaltani hyvin, sillä sain ensimmäiseltä puolen tunnin poolilta kolme tapahtumaa ja nämä kaikki kirjolohet tulivat myös haaviin asti. Kalat tulivat aikalailla putkeen, kaikki noin viiden minuutin sisään ja muuten piteli hiljaista.

Seuraavalta poolilta sain alussa narautettua rannan viereen perhoja seuranneen kirjolohen väristämällä kiinni ja lopulta mittakaukaloon. Kohta toinenkin kala seurasi perhoja, mutta tämä kaveri tyytyi vain haistelemaan niitä parin sentin etäisyydeltä ennen kuin kääntyi pois. Pian sain samalla uitolla kolme tärppiä, mitkä eivät kuitenkaan tarttuneet. Puolituntisen lopuksi tärähti sitten tuplat kiinni, alaperhossa kiinni ollut kala irtosi, mutta keskiperhon puraissut kirjolohi tuli ylös asti.

Jakson viimeiseltä poolilta sain todella lujan vastapallotällin, jonka seurauksena 0,25mm peruke meni lenkin päästä poikki. Epäilen kyllä syyksi Knapekin koukun silmässä ollutta rosoa, kyllä tuollaisen piuhan pitäisi kestää vaikka kuinka kova kilon kirjolohen tälli. Heti seuraavalla heitolla sain taas parin potkun kontaktin, joka ei tarttunut kunnolla. Aivan jakson lopussa oli vielä yksi varovainen tälli.

Jakson voitti Markus Tuloisela joka sai myös viisi kalaa. Takana oli sitten useita neljän kalan miehiä. Jakson kahdella viimeisellä poolilla tarjottiin kyllä useampiakin kaloja, mutta tällä kertaa ei maistunut.

Tulos: 5 kirjolohta, jaksosijoitus 2

2. Jakso

Ehdin kalastaa toisen jakson ensimmäistä poolia noin kymmenen minuuttia, kun kaiken hiljaisuuden keskellä tärähti jälleen tuplatärppi kiinni. Yläperhossa kiinni ollut kala onnistui suoristamaan koukun, mutta alaperhon ottanut kirjolohi tuli onneksi ylös ja blänkit oli vältetty. Hetken päästä tartutin poolilta toisen kalan joka harmittavasti irtosi aivan haavin vanteella. Seuraavalta poolilta en saanut vedon vetoa.

Jakson viimeisellä poolilla piteli hiljaista, aikaa oli viitisen minuuttia jäljellä kun heittelin ison uppotukin lähellä. Olli totesi takana: "kohta sulla ottaa kala kiinni ja vetää perhot tuohon uppotukkiin". Tästä meni noin puoli minuuttia kun kirjolohi tärähti kiinni, poukkoili hetken, veti perhot kyseiseen uppotukkiin ja katkaisi perukkeet. Speak of the devil..

Jakso oli ryhmämme osalta todella vähäkalainen. Viljasen Leo sai jaksovoiton kahdella kirjolohella. Varsinkin haavin vanteelta tiputettu kala harmitti, mutta onneksi se ei lopulta merkannut kuin yhden jaksosijoituksen verran.

Tulos: 1 kirjolohi, jaksosijoitus 2

Kahden jakson jälkeen olin todella hyvissä asemissa, mutta siltikin itsensä tsemppaaminen oli jotenkin vaikeaa. Toisen jakson alussa alkaneella jäätävällä päänsäryllä oli myös osansa asiassa. Onneksi sain Kuneliuksen Joonakselta särkylääkkeitä ja jomotus helpotti viimeiselle jaksolle.

3. Jakso

Tämän jakson tapahtumista ei pysty kovin paksua sankaritarinaa kirjoittamaan. En saanut kahdelta ensimmäiseltä poolilta vedon vetoa. Taisteluparin viimeistä poolia valvoessani totesinkin Auramaan Kallelle, että onpa jotenkin motivaatio hukassa vaikka tietää, että yhdellä kalalla nousisi kisassa korkealle. Kalle kannusti sanoen, että ongi nyt viimeinen pooli täysillä, muuten illalla kotona ottaa päähän jos ei jaksa tuossa asemassa painaa viimeiseen saakka.

Viimeinen poolikin meni pitkään todella rauhallisissa merkeissä. Yritin kuitenkin onkia viimeiseen asti tarkkaavaisesti. Noin kolme minuuttia ennen kisan loppua se sitten palkittiin jakson ainoan tapahtuman muodossa. Kirjolohi otti läheltä rantaa varovaisella tärpillä kiinni ja hetken kuluttua se makasi jo haavin pohjalla intiaankarjahduksen saattamana. Ryhmästämme onnistui viimeisellä jaksolla kuusi henkilöä kalansaannissa. Tuloiselan Markus voitti jakson kolmella kirjolohella ja muilla blänkin välttäneillä oli kaikilla kortissa yksi kala.

Tulos: 1 kirjolohi, jaksosijoitus 4

Tällä kertaa sattui olemaan se tarvittava pieni kisatuuri kohdillaan viimeisen jakson kalan kanssa. Kisa ei kuitenkaan mennyt tuloksesta huolimatta mielestäni kalastuksellisesti erityisen hyvin, sillä kahdella ensimmäisellä jaksolla tuli sössittyä liikaa kaloja. Joka tapauksessa Lappalaisen Tuomaksen kanssa napattu kaksoisvoitto maistui makealle varsinkin viime viikonlopun vaisusti menneiden joukkuekisojen jälkeen. Olimme Tuomaksen kanssa ainoat FFC JKL:n kisaajat karsinnassa, joten varsin nappiinhan se meni seuran osalta. Samalla napsahti iso tukku ranking-pisteitä pohjalle ensi vuoden finaalipaikan metsästykseen.

Kilpailun kärki:

1. Tuomas Lappalainen (7 jaksopistettä)
2. Pietari Sipponen (8 jaksopistettä)
3. Joonas Kunelius (9 jaksopistettä)
4. Aapo Ilola (13 jaksopistettä)
5. Jouko Ijäs (14 jaksopistettä)

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Kärkikolmikko
Järjestäjä kertoi  tämän taisteluparimenetelmällä järjestetyn syyskarsinnan olevan kokeilu. Homma toimi mielestäni hyvin, ei muuta kuin ensi vuonna uudestaan samalla kaavalla!

Ei kommentteja: