Joukkue-SM 2013 Kapeenkoski


Viikonlopun seurajoukkueiden SM-kilpailut Kapeenkoskella ovat nyt ohi. Kisoista oli odotettavissa melko vähäkalaiset, sillä ainakin venesektorin soutajan mukaan Kapeelle oli istutettu kalaa viimeksi heinäkuussa ja kalastuspaine on ollut kova. Kalat olivatkin tiukassa ja kaikki joukkueet blänkkäsivät vähintään kaksi jaksoa.

FFC JKL oli kisoissa liikkeellä kahdella joukkueella. Ykkösessä onkivat allekirjoittaneen lisäksi Strandmanin Juho ja Lappalaisen Tuomas, kakkosessa puolestaan kalastivat Janne Erämies, Jussi Wacklin ja Jussipekka Myllymäki.

Ensimmäisellä jaksolla ongimme Luijankoskea, jakson puolivälin paikkeilla Juho mittautti 39,5cm istukastaimenen. Hetken päästä sain blänkeiltä pelastaneen 35cm harjuksen.

Toisella jaksolla oli vuorossa Kapeenkosken niska, joka oli sekin ollut yllättävän nihkellä päällä. Juho käytti jälleen hieman alamittaisen istaritaimenen kaukalossa ja itse karkuutin kaksi mittataimenta. Ensimmäinen hyvänkokoinen kala irtosi ilmahypyssä ja toinen tultuaan alavirrasta pintaan räpistelemään.

Kolmannella jaksolla ongimme Luijan saaren. Juho mittautti tapansa mukaan 39cm istaritaimenen ja minä puolestaan tiputin jälleen mittataimenen rannan vierestä. Tältä poolilta kalansaannissa onnistui vain yksi joukkue (Ääneseudun kakkonen).

Ensimmäisen päivän päällimmäisenä tunnelmana oli joukkueen äärimmäisen huono tuuri. Istaritaimenet ovat huonoja kisakaloja, jos lastissa on mukana myös noita nippanappa alamittaisia. Samasta tankista ne ovat tulleet mitallisten kanssa ja on tuuripeliä, että ottaako perhon 39,7cm vai 40,2cm istari. Omat karkuutukseni korpesivat myös aikalailla, en edes muista milloin olisin viimeksi tiputtanut kolmea mittakalaa putkeen.

Toisesta päivästä ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Ongimme aika vaikeat poolit, venepoolista tartutin heti toisella heitolla kalan, joka paljastui parikiloiseksi haueksi. Juho puolestaan koukutti yllättävän kovaa vääntäneen kiloisen lahnan. Venepoolista tuli kisassa vain kaksi kalaa. Makasiininkosken/Luijan niskan yläosan poolista emme saaneet tapahtumia. Tästä poolista nousi kisassa vain yksi kala KSPK ykkösen Ville Strandmanille. Kakkosjoukkueemme sai viimeisellä jaksolla kuparisen rikki Erämiehen Jannen kahdella taimenella.

Kilpailuun osallistuneesta 16 joukkueesta viisi jäi ilman saalista, me keräsimme kalaa saaneista eniten jaksopisteitä päätyen sijalle 11, kakkosjoukkueen sijoitus oli 8. Kärkijoukkueet saivat kalaa kolmelta jaksolta viidestä. KSPK:n molemmat joukkueet olivat kolmen sakissa, joten seuran kisa sujui mallikkaasti.

Joukkuekisojen kärki:

1. Keski-Suomen Perhokalastajat 1 (Saku Ijäs, Arto Kokkila, Ville Strandman)
2. Ääneseudun Perhokalastajat 2 (Joonas Kunelius, Ville Kivimäki, Jukka Levänen)
3. Keski-Suomen Perhokalastajat 2 (Jouko Ijäs, Antti Strandman, Lauri Hiekkataipale)

Joukkuekisoihin lähdettäessä oli havaittavissa pienimuotoista motivaation puutetta  finaalin jälkeen, vaikkeivät joukkuekisat kuulukaan niihin vakavimpiin kilpailutapahtumiin. Nyt takki tuntuu olevan kilpailemisen suhteen entistäkin tyhjempi, mutta syyskarsinnat ovat nurkan takana. Ensi viikonlopuksi täytyy kaivella jostain kadoksissa olevaa motivaatiota Julkujärven karsintaa varten.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja