Loman aloittajaiset

Kesäloma alkoi tänään, sen kunniaksi tuli töiden jälkeen lähdettyä pikaisen mielijohteen seurauksena ongelle.

Koskelle saapuessani huomasin veden olevan melkein tulvakorkeudessa ja voimakkaasti värjäytynyttä, viime aikojen rankkasateet olivat siis tehneet tehtävänsä. Pikkuperhoilla onkiminen tuntui toivottamalta värjäytyneessä vedessä joka meni yhtenä massana uomaa alaspäin. Niinpä otin nopeasti streamerisetin käyttöön ja aloin heittämään kultatinseliä.

Kovin montaa heittoa en ehtinyt tinseliä viskoa kun kosken kuohuista tärähti kiinni hyvänkokoinen taimen. Paikassa ei päässyt kunnolla kalan perään, joten vaihtoehdoksi ei jäänyt kun laittaa liinat kiinni ja pistää kunnolla painetta kalalle, eiköhän 0,35mm piuhat ja streamerkoukku kestäisi. Kestivähän ne, mutta kun pysäyttelin alavirtaan pyrkinyttä kalaa, niin vapa sanoi räks! Rikkinäisellä vavallakin sain kuitenkin tämän upean pilkkukyljen kiskottua puoliväkisin haaviin.

Vavankatkoja

Streamervavan katkettua heittelin vielä nelosen larvakepillä tinseliä parin tunnin ajan kosken kuohuihin. Yhden hyvänkokoisen taimenen vielä karkuutin, joka otti perhon komealla loikalla ja oli jo hetken päästä parikymmentä metriä alempana pinnassa meuhaamassa.

Lopettelin reissun jo vajaan kolmen tunnin kalastuksen jälkeen, kun vettä oli tosiaan jo liikaa mielekkääseen onkimiseen. Rikkoutuneesta vavasta huolimatta reissusta jäi hyvä mieli. Loppukuu menee sitten lomaillessa, viikon päästä suuntana Finnmark.

Kommentit

Olli-Pekka sanoi…
No ompahan ollut varmaan helpompaa sovitella tuo puolikas vapa tuolla pusikossa kuvaan sopivasti :)
Pietu sanoi…
Jotain hyötyä siitä vavan katkeamisestakin :)

Suosittuja blogijuttuja