maanantai 26. syyskuuta 2011

SM-Joukkuekilpailu, Kynäsjoki

Peruutusten myötä pääsimme seuramme kakkosjoukkueen kanssa kisaamaan Kynäsjoella pidettyihin joukkuekisoihin. Tällä kertaa tosin Kynäsjoen vesi oli sateiden myötä noussut sellaiselle korkeudelle, ettei kovin mielekästä kalastusta ollut odotettavissa. Mutta sosiaalisena tapahtumanahan joukkuekisat ovat aina mukavat. Lisäkseni joukkueessamme onki Räsäsen Mikko ja Ijäksen Saku, ykkösjoukkueemme kilpaili puolestaan koostumuksella Jyrki Hiltunen, Juho Strandman ja Arto Kokkila.

1. Jakso, pooli 13

Aloitimme lauantaiaamuna kalastuksen Kynäskosken keskivaiheilta. Joessa oli nyt vettä tosiaankin niin paljon, että kalastus piti keskittää aivan rantasektoriin. Saku ja Mikko aloittivat kalastuksen, noin puolen tunnin kalastuksen jälkeen Rysä mittauttikin harjuksen joka oli muutaman millin alamittainen. Kun kahden tunnin jaksoa oli noin puoli tuntia jäljellä, niin Mikko sai sitten yhden karkuutuksen jälkeen kirjolohen ylös ja peli oli osaltamme avattu. Rysän saatua kalan menin heittämään samaan paikkaan ja melkein heti kirjolohi oli muutaman potkun kiinni, muttei pysynyt. Myös Sakulla oli loppujaksosta hetken kala kiinni, mutta Rysän kala jäi meidän ainoaksi merkinnäksi tuloskorttiin.

2. Jakso, Pooli 2

Aivan toivoton pooli jossa valtava vesimassa kuohusi yhtenä vyörynä. Kaksi tuntia tuntui todella pitkältä ajalta kalastaa tälläistä poolia. Rysä tosin kaivoi tästäkin poolista alamittaisen harjuksen jostain pajupuskien välistä.


Ensimmäisen päivän jälkeen tehtiin yhteinen päätös, että sunnuntain jaksot pätkäistään tunnin mittaisiksi jotta kaikki pääsevät ajoissa kotimatkalle. Ilta sujui mukavasti porukalla huulta heittäen. Pomarkun kylälle tehdystä visiitistäkin riittäisi tarinaa, muttei siitä enempää tässä yhteydessä..

3. Jakso, Pooli 10

Toisen jakson avauspoolimme oli hieman tasaisempaa virtaa kuin aiemmat koskipätkät. Jaksoa oli mennyt ehkä vartti, kun näin aivan jalkojeni juuressa kirjolohen pyörähtävän pinnassa. Liitsit perään ja äkäinen tärppi, muttei tarttunut. Saku tuli välillä onkimaan samaa paikkaa ja jakson lopulla Mikko tuli lilluttelemaan liitsejänsä kyseiseen kohtaan. Luultavasti sama kala hyökkäsikin kiinni Rysän perhoihin ja blänkit oli vältetty.

4. Jakso, Pooli 5

Viimeiselle jaksolle saimme ennakolta hyvän poolin ja tiedossa oli, että yksikin kala tulisi ehkä riittämään SM-kultaan. Poolin ylärajalla kävikin kala pinnassa ennen jakson alkua, jota Rysä lähti onkimaan. Jaksoa ei ehtinyt kulua kuin hetki, kun Miko kiikuttikin paikasta larvaan napanneen kirjolohen mittaukseen. Tulin itse onkimaan tämän jälkeen samaa paikkaa, mutten saanut särkeä kummempia kaloja. Rysä kruunasi loistavat kisansa onkimalla jaksolta vielä lähes virtaamattomasta rantamatalasta 38cm harjuksen. Kala oli luultavasti Toivosen Ollin edellisjaksolla saama, joka oli jäänyt mittauksen jälkeen rantaan palloilemaan.

Ainoana kolmelta jaksolta kalaa saaneena joukkueena voitimme lopulta SM-kultaa. Kulta oli tietysti hyvin pitkälti Mikon ansiota joka sai kaikki kalamme. Kalantulo oli kilpailussa vähintäänkin odotetun nihkeää. Kisassa oli mukana 22 joukkuetta joista kymmenen onnistui saamaan kalaa.  Yhteensä kaloja nousi 15. Mikko sai kisassa neljä kalaa, kun kukaan muu yksittäinen kisaaja ei tainnut saada yhtä enempää. Esimerkiksi toisena päivänä Rysä onki enemmän kaloja kuin kilpailun kaikki muut kalastajat yhteensä. Melko jäätävää!Tulokset:

1. Keski-Suomen Perhokalastajat 2 (Mikko Räsänen, Saku Ijäs, Pietari Sipponen)
2. Lounaissaariston Urheilukalastajat (Ville Järvinen, Olli Toivonen, Tapio Penttilä)
3. Saaristomeren Perhokalastajat (Jan-Erik Paimander, Jani Keskitalo, Toni Saarinen)
4. Pirkanmaan Perhokalastajat 2
5. Länsirannikon Perhokalastajat 2
6. Jämsänjokilaakson Perhokalastajat
7. Oulunseudun Perhokalastajat 1
8. Länsirannikon Perhokalastajat 1
9. Oulunseudun Perhokalastajat 2
10. Kömin Kalastajat

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon kovasta suorituksessta suomenmestaruus mitalli ei tuu koskaan helpolla! Ei muutakun jtka samaan malliin!

Pauli Salmela kirjoitti...

Onnittelut joukkueelle. Rysän suoritus oli kyllä varsin jäätävä, mutta mitä muuta sitä olisi voinut odottaakkaan!

Pietu kirjoitti...

Rysä on tehokas passiivinen pyydys :)