maanantai 19. syyskuuta 2011

Reissumies kalassa: Kemijoki


Jatkoin Tamereelta suoraan yöjunalla Rovaniemelle ja aamu-unien jälkeen suuntasimme Jossun kanssa Kemijoelle harjusta onkimaan. Tikkasenkarin vesitilanne näytti hyvältä ja kaloja nousikin mukavaan tahtiin nymfiseteillä. Ensimmäiseen pariin tuntiin koukuttelin pikkusilpun lisäksi toistakymmentä mittaharjusta suurimman ollessa noin 40cm. Harrien lisäksi nymfiä puraisi myös pari killeä, joista toinen tosin karkasi melkoisen nopeasti. Aktiivisuusjakso loppui kuin seinään kun valjastetun joen vedenkorkeus kääntyi nousuun.


Tikkasenkarin jälkeen pyörähdimme nopeasti Raudanjokisuulla, josta emme tavoittaneet kuin silppua. Tämän jälkeen katsastimme vielä Olkkakosken, jossa vesi oli todella paljon matalammalla kuin aikaisemmalla käyntikerrallani kolmisen vuotta takaperin. Olkkakoskella oli muuten hiljaista, mutta pieneltä alueelta sain pinturilla hyvän määrän harreja. Ihan hauskaa pinturikalastusta, vaikkei kalojen koko päätä huimannutkaan.
Ruokakalaksi ottamani kille ja kaksi harjusta olivat molemmat syöneet kivikoppia ja myös kopattomia larvoja. Myös pohjasta ongitun kepin sisältämä "hyönteisnäyte" kertoi mitä ravintoa kaloille on tarjolla.

Posted by Picasa

Ei kommentteja: