maanantai 12. syyskuuta 2011

SM-Finaalit Äyskoski ja Iso-Valkeinen

SM-finaalit on nyt kisailtu. Tämän kauden karsinnat menivät todella hyvin ja muutenkin kalastus on läpi vuoden kulkenut mallikkaasti, joten odotin tietysti finaaleistakin vähintään kohtuullista suoritusta. Tällä kertaa homma ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan..

Nostin lapun A-ryhmään, eli aloitin kisat joelta ja toisena päivänä suuntasin järvelle.


1. Jakso
Ensimmäisenä pooliparina 9 ja 7, eli ennakolta hyvät poolit joista saimme treeneissäkin kalaa. Aloitin ysipoolin pinturilla ja noin viiden minuutin kalastuksen jälkeen käytin Caddikseen napannutta kalaa mittauksessa, 38cm taimen. Kalastelin poolia sekä pintureilla että nymfeillä ja sain vielä useamman taimenen ja harjuksen, mutta kaikki olivat edelleen alamittaisia. Vaihto poolille 7, jota kävin myös sekä pinturi- että nymfiseteillä läpi. Sain yhden hyvän kalan nousemaan pinturiin, mutta missasin tartutuksen. Blänkeillä alkoi.

2. Jakso
Toisella jaksolla kalastin pooliparin 6. ja 4. Kutoselta sain kaksi hyvänkokoista kalaa nousemaan pinturiin, molemmat missasin. Neloselta puolestaan rannalla olevan saaren yläpuolelta nousi komea taimen pinturiin, eikä tarttunut sekään. Olo oli aika turhautunut jakson jälkeen. Jälkikäteen mietittynä ainakin nelospooli olisi pitänyt kalastaa erilailla. Paikallistuntemuksen puute ja lyhyt kalastusaika (45min) per pooli eivät anna paljoa anteeksi, jos lähtee kalastamaan väärällä strategialla. 

3. Jakso

Kolmosjaksolla kalastin poolit 8. ja 10. Päätin kalastaa kasipoolia pelkästään pinturilla, koska olin saanut aiempien jaksojen tapahtumat pääosin niillä. Jaksoa oli mennyt parikymmentä minuuttia, kun pinkkiä murkkua vietiin vauhdilla ja kohta mittakaukalossa lepäsi 43cm kirjolohi. Peli avattu! Muutama heitto lisää ja pinkkiä murkkua vietiin jälleen, tällä kertaa jouduin jopa hieman könyämään alavirtaan kalan kanssa. Jälleen 43cm kille mittaukseen. Hetkeä myöhemmin sain aavistuksen ylempää vielä yhden nousun pinkkiin murkkuun, mutta kala ei tarttunut. Kymppipoolilta sain yhden parin potkun kontaktin kalaan upposeteillä. Kaksi kalaa riittivät jaksovoittoon. Jakson kalojen väsyttelyt tallentuivat kisavideolle kohtiin 22:35 ja 25:10.

Ensimmäisen päivän jälkeen olin tuloksissa sijalla 19. ja tuota sijaa oli tarkoitus lähteä toisena päivänä parantelemaan järvelle.

4. Jakso

Ajoimme aamulla sankassa usvassa Iso-Valkeiselle Kivimäen Villen kanssa. B-ryhmän kalastaessa otin itse hieman unta palloon Villen autossa. B-ryhmän kalantulo oli ollut nihkeää, sillä vain kolme kalastajaa oli mittauttanut kaloja. Hyppäsin jaksolla veneeseen Määtän Timon kanssa. Lippusiimojen läheltä aivan rannasta tälläsi puolessavälissä jaksoa kirjolohi lujaa kiinni ja poikkasi 0.25mm tapsit solmusta. Aamu-unisena tehty huono solmu kostautui. Jaksolta ei tullut muita tapahtumia, meidän ryhmästä kaksi kalastajaa (Vasu ja Paimander) saivat kalaa.

5. Jakso

Järvi näytti ensimmäisten jaksojen perusteella erittäin vaikealta, joten nyt saatujen kalojen merkitys olisi todella suuri. Penttisen Juhan kanssa kiertelimme aikamme järveä, kunnes tartutin kalan moottoritien kulman lähistöltä. Väänsin mustaan boobyyn napannutta kalaa jo hyvän aikaa, kunnes se vain yksinkertaisesti irtosi. Tämän jälkeen sain vielä yhden tällin. Olo alkoi olla jo melkoisen turhautunut, sillä jokaisella viidellä ensimmäisellä jaksolla olisi ollut kalaa tarjolla, mutta vain yhdeltä olin niitä ylös ottanut. Ei näin. Jaksolta tuli koko ryhmälle kaksi kalaa, saajina Kuoppalan Juho ja Hakolan Anssi.

6. Jakso
Hakolan Anssin kanssa veneessä. Ei vetoakaan. Tai no, sain yhden hauen.

Sijoitukseni (31./40.) ei todellakaan tyydyttänyt, varsinkaan kun niin paljon parempaan olisi ollut mahdollisuudet. Takki on nyt kalastuksen ja kilpailujen osalta melkoisen tyhjänä. Syyskarsintoihin tuli kuitenkin hakemus laitettua, joten kisaaminen jatkuu yhdestä penkin alle menneestä finaalista huolimatta.

Kilpailun kärkimiesten suoritukset olivat jäätäviä. Neljä parasta saivat jokaiselta jaksolta kalaa ja Suomisen Jarkko otti jälleen Äsyltä mestaruuden loistavalla suorituksella.

Kymmenen kärki:

1. Jarkko Suominen
2. Ville Salminen
3. Heikki Kurtti
4. Ville Kivimäki
5. Aleksi Vasu
6. Kalle Auramaa
7. Kai Kärkkäinen
8. Jan Paimander
9. Mikko Räsänen
10. Tero Mäntylä


Ei kommentteja: