Seurareissu Kitusille

Koskikalastus on jäänyt omalta osaltani viime aikoina todella vähiin, eilen paikkailtiin sitten tilannetta KSPK:n seurareissulla Kituskoskille. Reissulle osallistui yhteensä seitsemän henkeä ja ongimme Kituskoskia iltapäivästä hieman yli puoleen yöhön.


Kituskoskissa oli omaan makuuni hieman liikaa vettä, monet potentiaaliset peilit ja poterot vaahtosivat yhtenä kuohuna, joten paikka oli nyt mielestäni hieman vaikea kalastaa. Kalastus olikin melko haasteellista, mutta muutamia mittataimenia kuitenkin saimme. Omiin perhoihini erehtyi alamittaisten lisäksi yksi laiha eväleikattu mittataimen sekä kiloinen hauki ja lahna. Niskalta nymfiin napannut lahna muljahti heti koskeen ja pelästytti oikein kunnolla, lahna ei ollut nimittäin ihan ensimmäisenä mielessä kalan lajia arvuutellessani.. Jari oli yöllä karkuuttanut isomman kalan, joka oli juoksuttanut ensin jonkin matkaa koskea alavirtaan kunnes katkotti perukkeet.



Kunnostauduimme reissulla myös oikein urakalla vapojen katkomisessa. Itse nyin suhteellisen kevyesti pohjaan jääneitä larvoja irti, kun syksyllä ostettu Greysin matkavapa räksähti poikki liitoksen alta melkoisen kevyen tuntuisesti. Masi oli noin varttia aiemmin katkonut Visionin vapansa samalla tavalla ja myöhemmin myös Nikkiksen Orvis katkesi tuttuun tyyliin perhoa pois pohjasta nykiessä. Hieman pisti harmittamaan vavan katkeaminen, kyseinen pahla kun olisi ollut tarkoitus ottaa matkaan ensi kuun Kuolan reissulle.



Hieman korkealla olevasta vedestä ja katkenneista vavoista huolimatta ihan mukava kalareissu hyvässä seurassa. Ensi viikko meneekin viikonloppuna järjestettävien Nuorten SM-kilpailuiden valmisteluja tehdessä. Tervetuloa Muuramenjoelle sekä Kuusikkolammelle seuraamaan nuorten kilpaperhokalastajien mittelöä SM-tittelistä!

Posted by Picasa

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja