torstai 2. kesäkuuta 2011

Hammonjoella

Tulin helatorstaiksi pikapiipahdukselle Vääksyyn, joten pitinhän sitä poiketa iltapäivällä joella, jossa perhokalastusharrastukseni aikanaan aloitin. Teimme Topiaksen kanssa siis muutaman tunnin reissun Hammolle, parin muun kalastajan lisäksi myös Pete ja Janne olivat paikalla poolittamassa jokea viikonloppuna pidettäviä SM-karsintoja varten.

Hammon vesi oli matalalla ja kirkasta. Puroon oli tuupattu killeä viikko takaperin, jotka näyttivät edelleen pyörivän lähinnä siltarummun lähistöllä. Kirjolohet olivat ilmeisesti saaneet menneen viikon aikana melkoisesti nenilleen, sillä ne eivät olleet järin yhteistyöhaluisia. Siltarummun keskiosaan heittämällä sain kuitenkin muutamia kirjolohia. Nopeasti olivat oppineet ravinnolle, sillä ruokakaloiksi otetuilla kirjolohilla oli jo melko paljon risu- ja kivikoppia mahassa.

Purkkareitakin löytyi siiman päähän mukavasti, joukossa myös pari hieman vauraamman kokoista. Kalastus on nyt Hammolla kirkkaan matalalla olevan veden myötä todellista sight fishingia. Hieman harmitti, kun pinturiaski jäi matkasta pois, sen verran innokkaasti puronieriät nimittäin pintoivat. Innokkaita olivat myös hyttyset, jotka saivat ilman hyttysmyrkkyä kärvistelevän kalamiehen ajoittain kiroamaan melko antaumuksellisesti.

Mukava lyhyehkö kalastustuokio, on se Hammolla edelleen vaan käytävä vähintään kerran vuoteen. Paikan miljöö ja tunnelma kun on aivan omalaatuisensa. Kolmosen vavalla oli myös vaihteeksi mukava kepittää pirteitä killejä, alkukausi kun on tullut ongittua suhteellisen raskaalla järvikepillä.

Kuvia iltapäivän varrelta:

Ei kommentteja: