Ahvenlammen karsinta 19.6

Yli kuukauden kilpailutauon jälkeen oli aika onkia vielä yksi karsintakisa tälle kaudelle. Kilpaperhokalastuksen parissa on silti tullut tällä välinkin touhuttua viime viikonloppuisten Nuorten SM-kilpailujen järjestelyiden tiimoilta.

Varuskunnan majoituksessa kisaporukalla vietetyn hauskan illan jälkeen arvottiin aamulla ryhmät kisan neljällekymmenelle kalastajalle. Arpa heitti itseni B-ryhmään, joten kamat sai kasailla rauhassa ja samalla hieman seurailla A-ryhmän kalastusta ennen vesille lähtöä.

1. Jakso

Penttisen Juhan kanssa päätettiin aloittaa jakso täysin eri puolelta järveä, kuin missä muiden veneiden suma oli. Kaloja ei kuitenkaan näkynyt ja toisella puolella järveä vavat taipuivat tiuhaan, joten meidänkin suunnitelmamme vaihtuivat nopeasti.

Olin päättänyt hieman testailla tässä kisassa normi kisaseteistä poikkeavia perhoja. Yhdellä näistä perhoista sainkin ongittua jaksolta kaksi virkeää kirjolohta Juhan mittauttaessa yhteensä kolme kalaa. Jakso ei mennyt omalta osaltani mitenkään kummoisesti, Tiaisen Joni vei jaksovoiton kuudella kalalla.

2. Jakso

Tällä kertaa hyppäsin veneeseen edellisjakson voittaneen Tiaisen Jonin kanssa. Heittelimme yli tunnin perhojamme vähin tapahtumin, kunnes Joni mittautti kalan. Uskoni testiperhoihin alkoi heiketä ja vaihdoin "perussetit" siiman päähän. Pian kirjolohi seurasi perhoja veneen vierelle kääntyen kuitenkin pois. Läiskäytin perhot nopeasti uudestaan veteen, kala kääntyi takaisin ylöspäin, haki mustan leechin ja väsytyksen jälkeen blänkit oli vältetty. Tämän jälkeen Joni karkuutti vielä yhden kalan ja itselläni oli joku veto. Jakso oli selkeästi edellistä vähäkalaisempi ja yhdelläkin kalalla sai kohtuullisen sijoituksen. Tandelle jaksovoitto neljällä kirjolohella.

3. Jakso

Päätösjaksolle venekaverikseni tuli Pirkkalaisen Janne. Molemmilla oli tärpit heti ensiheitoilla, mutta kumpikaan emme saaneet niitä tartutettua. Jakson edetessä itselläni oli vielä yksi kunnon veto ja toinen kala seurasi perhoja veneen vierelle. Kuluvan kisakauden ensimmäinen blänkkijakso alkoi jo häämöttää, kunnes pari minuuttia ennen jakson loppua pirteä kille nakersi kiinni ja päätyi mittakaukaloon. Ukkometso vei jaksovoiton mittauttaen kaksi siikaa ja yhden kirjolohen.

Kilpailun kärkikolmikko oli Tande, Juho ja Suominen. Juhon viimeinen karsintaviikonloppu meni lähes täydellisesti, sillä mies voitti lauantaina Risulammen ja varmisti nyt kakkossijallaan finaalipaikan. Itselläni oli jonkinlaisena tavoitteena onkia kympin sakkiin mikä myös toteutui, joten kisa meni ihan kohtuullisesti. Omasta kalastuksestani puuttui kuitenkin nyt "se jokin", eikä parempaan sijoitukseen olisi oikeastaan ollut edes paukkuja. Joka jaksolta onnistuin silti jonkun kalan kaivamaan, joten ei sitä kovin pettynytkään voi olla.

Kilpailun tulokset:

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja