Vappuaattona Havulammella

Järvet ovat vihdoin Keski-Suomessakin vapautuneet jääpeitteestään, joten tänään oli aika avata kotimaan lampikausi. Olimme sopineet vappuviikonlopun Havulammen reissusta jo hyvän aikaa sitten, jonne lähdimmekin sitten aamulla Jyrkin ja Rysän kanssa ajamaan. Paikalle saapuivat myös Esa, Väisäsen Jani ja Ilveksen Markku. Tarkoituksena oli ottaa hieman tuntumaa seisovan veden ongintaan ennen ensi viikonloppuna starttaavaa kisakautta.

Havulammelle oli laitettu kalaa viimeksi edellisvuoden marraskuussa, mutta eväkkäitähän lätäkössä tulisi silti olemaan ihan tarpeeksi. Vanhojen kokemustemme perusteella Havulammen ylivuotisten kalojen onginnassa leechit eivät toimi järin hyvin, joten ongin nytkin koko päivän pikkuperhoilla. Kirjolohet purivatkin pikkuperhoihin yllättävänkin hyvin, ottaen huomioon miten vaikeaa täälläkin ylivuotisten kalojen onginta on joskus ollut. Toki kirjolohet olivat pakkaantuneet reilummin tiettyihin paikkoihin, joista niitä nousi selkeästi enemmän. Siiat olivat hieman eri paikoissa, Jani ja Jyrki onnistuivatkin haaviamaan pari komeaa siikaa mieheen ja Make yhden. Itsellänikin oli kontakti siikaan, muttei tullut tällä kertaa ylös asti.

Mukava lampikauden aloitus, kellusiimalla ja pikkuperhoilla kalastaminen toi myös kaivattua vaihtelua ainaiseen leechien paiskomiseen upposiimoilla.

Alla muutamia kuvia aamupäivän varrelta:

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja