sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Muuramenjoki 10.4

Muutaman viikon Suomessa oleskelun jälkeen alkoi jälleen tehdä mieli kalalle. Sumaritouhut jätin suosiolla tänä keväänä väliin, mutta jo viikkoa takaperin tuli varattua Muuramenjoen luvat. Lähdimme siis joelle muutamaksi tunniksi ongelle Esan, Kivimäen Villen, Kuneliuksen Joonaksen ja Hirvasen Mikon kera.

Saavuimme Muurameen noin yhdentoista aikaan. Vesi oli joessa jo melkoisen värjäytynyttä, mutta kaloja nousi hyvin, todennäköisesti pitkälti äskettäin jokeen laskeneen steelheadparven ansiosta. Kirjolohia tuli niin kosken puolelta, palokunnan suvannosta kuin alasuvannostakin. Hieman yllättäen kalantulo oli heikointa palokunnan suvannon puolella. Alasuvantoa pystyi vielä heittämään vastarannalta jään päältä, siellä kalastus olikin mukavinta, kun kevätaurinkokin lämmitti sopivasti. Uusien istukkaiden lisäksi koukuttelin alasuvannosta ainakin yhden selkeän edellisvuotisen istukkaan, joka oli muodoiltaan tyystin erilainen kuin uudet possut.

Lähdin itse jo hieman ennen kolmea takaisin kotiin, kun illalla on vielä seurailta pidettävänä. Muut jäivät vielä ongelle. Uuden-Seelannin reissun lopussa vaivaamaan alkanut oikea kyynärpää oli viikolla melko kipeä, mutta kesti tänään ihan hyvin kalastusta. Kävin perjantaina hakemassa apteekista tenniskyynärpäätuen, joka vaikuttaa ihan asialliselta vekottimelta. Täytyy kuitenkin olla vaivan kanssa varovainen, etteivät kisakausi ja kesän Kuolan reissu vaaraannu.

4 kommenttia:

Janne Erämies kirjoitti...

Kalan ulkomuoto on aika lähellä samaa kuin tuolla toisella puolella maapalloa :)

Pietu kirjoitti...

Joo, vähän karumman oloisia otuksia tosiaan. Eikä nyt siiman päässäkään menneet ihan yhtä lujaa.. :)

Anonyymi kirjoitti...

mikä oli jäätilanne?

Pietu kirjoitti...

Koko joki oli hyvin kalastettavissa alasuvannon alaosille asti. Alasuvannon alaosaa pystyi vielä heittämään jäältä, mutta ei varmaan enää kauaa.