lauantai 5. joulukuuta 2009

Jäätävää touhua

Tulimme Hannun kanssa molemmat viikonlopuksi Vääksyyn, joten olihan se jonnekin lähdettävä siimoja liottamaan. Kohteeksi valitsimme Vuolenkosken, jossa emme olleet aikaisemmin käyneetkään.

Melko toivottomalta tuntui perholla paiskoa leveää ja tasaista virtaa, lisäksi vaparenkaat olivat jatkuvasti jäässä. Paikka vaikutti selvästi enemmän virvelimestalta, tai sitten olisi tarvittu venettä. Pekka ja Tapanikin tulivat poikkeamaan paikalle, muitakin kalamiehiä oli kohta rannat täynnä. Pian rannalla sojotti useita tahnaonkia, Hannu sotki siimansakin yhteen ootto-onkeen.

Reilu pari tuntia kylmässä viimassa kököttämistä riitti tällä kertaa. Kalahavainnot jäivät reissulla yhteen pintakäyntiin. Kukaan muukaan ei näyttänyt kalaa saavan, paikalta oli kuitenkin aiemmin kuluvalla viikolla nostettu kolmen kilon taimen.


Takaisin ajaessa sanoin Hannulle, että tänne tarvitsee tuskin enää tulla. Tulin kuitenkin takaisin nopeammin kuin kuvittelinkaan..Vääksyn saapuessani huomasin, että Scierran kelalaukussa oli pelkät varapuolat, eikä itse kelaa näkynyt missään. Oli tainnut siis jäädä auton katolle lähtöä tehdessä. Ei muuta kuin ajamaan takaisin kelaa etsimään. Tuli käytyä läpi parkkipaikka ja hiekkatien penkat kilometrin matkalta, sekä pälyiltyä autoa ajaessa tien penkereitä. Eipä löytynyt. Samalla meni käytännössä uusi airflon vitosuppoava siima. Veronpalautuksina tulleille parille satalappuselle tulee siis käyttöä.

8 kommenttia:

Janne Erämies kirjoitti...

rupee sullakin olemaan noita puolia tuohon kelaan kohta ihan riittävästi :)

Pietu kirjoitti...

Joo, tarviitko parit? ;)

Harri Hytönen kirjoitti...

Pyytääkö ne tuollakin ihan tosissaan taimenta tahnalla?

Janne Erämies kirjoitti...

mikä luokkanen se sun kelas oli,ihan asiata kolmanteen,voisin yhden puolan vielä kaivatakkin :)

Pietu kirjoitti...

Kyllä näyttävät pyytävän, tai no onhan tuonne kirjolohtakin istutettu. Oli kuitenkin sellainen ensivaikutelma, ettei tarvinne toiste käydä.

Kela on #5/6, sulla Janne vissiin #7/8? Tai ainakin Rialinnan sivuilta kattelin, että noita oli enää jäljellä. Tuli jo tilattua Englannista uusi samanlainen kela, kolmen Scierran siiman (kellu, kolmosuppo, vitosuppo)kera tarjoksessa 100€ postituksineen.. Pääsin kuitenkin hieman halvemmalla, kuin mitä kuvittelin.

Janne Erämies kirjoitti...

juu,mul on vähän pykälää raskaampi luokka,ku on noi vavatkin kaikki mitä järvillä viskoo luokkaa seiska.
Aika sopu hintaan olet nuo kyllä ostanut,koskahan ite opettelisin tuon ulkomailta tilaamisen,säästäis kummasti rahaa.

Pietu kirjoitti...

Mullakin on kyllä tuo kela seiskan Sonikissa käytössä. Vähän meinaa olla tiukkaa pohjasiimamäärien kanssa kellusiimoissa, esim. vitosuppoavan kanssa mahtuu sitten reilusti. Jotenkin en vaan tuota painavampaa kelaa halua seiskankaan vapaan, lisäksi menee samalla hyvin vitosen ja kutosen kepeissä.

Tilasin nuo velipojan luottokortilla Garryevansilta, ei tullut postituskulujakaan kun n. 6€.

Janne Erämies kirjoitti...

Meikäläinen on vaan jotenkin tottunut viskomaan noilla painavemmilla rensseleillä,varsinkin jotain liitsi/streameri litkoja.jotenkin vaan sopii paremmin omaan käteen,eikä se käsikään väsy yhtää sen enempää kuin mitä joskus kuulee puhuttavan.makuasia :)