sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Katseet ensi kauteen

Kuluva viikko on mennyt pitkälti ensi kauden kujeita suunniteltaessa. Vaikka rauhoitus loppuu kohtapuolin, niin suunnitelmissa ei ole rynnätä koskille heti 16. päivästä lähtien. Ehkä vielä pari reissua, ja kalastusvuosi 2009 on paketissa.

Kilpaaperholla.netissä alkuviikosta julkaistu ensi vuoden alkukarsintojen lista vei ajatukset jälleen kisahommiin. Tarkoitus olisi ensi vuonna kiertää karsintoja hieman enemmän, ja katsoa sitten syksyllä uudestaan kisahommien jatko. Alustavaa listaakin olen kyhäillyt jo arvontaan, toukokuun loppu -ja kesäkuun alkupuoliskoilla olisi näillä näkymin tulossa omaan kalenteriin melko monta kisaa, jos arpa osuu kohdalle. Harmittavasti Muuramenjoen ja Jyräänjoen kisat osuvat samalle päivälle, olisi tehnyt mieli hakea nimittäin kumpaankin. Tosin nuo ovat sen verran suosittuja kisoja, että molempiin olisi tuskin kuitenkaan päässyt.

Kisasuunnittelusta inspiroituneena sidoin eilen ensimmäiset perhot varmaan pariin kuukauteen. Tosin montaakaan perhoa en jaksanut vääntää, muutama järvileechi, larva ja kuulapupa. Sidontasessio stoppasi lyhyeen, kun 8/0 sidontalanka loppui. Taitaa olla korkea aika päivittää taas perhonsidontakalustoa..


Kaapista löytyi kuitenkin paksumpaa vaijeria, joten aloin äsken kyhäillä streamereita. Tavoitteenani on pelkistää streamerit mahdollisimman yksinkertaisiksi, nyt väsäilin ensi kesän yökalastukseen hahmoperhoja, joihin käytin pelkästään tummanruskeasta peruukista saksittua antronmaista materiaalia. No, pari tinselisäiettä toki myös molemmilla kyljillä. Saa nähdä, ansaitseeko paikkaansa rasiassa, jotain jäykempää materiaalia olisi toki voinut alussiipeen lisätä, jottei siipi kiertyisi jatkuvasti koukunmutkaan..

3 kommenttia:

Janne Erämies kirjoitti...

Pikkasen jo polttelee ensi kausi niin kisojen kuin normaalin kalastuksen osaltakin,toivottavasti vaan työrintamalta kerkeää sopivasti myös harrastusten pariinkin.Meinasitko moneen kisaan hakea,mä tossa kattelin viittä kisaa ehkä kuudennenkin laitan hakuun.Pitäis joo toi motivaatio löytää tohon sitomiseen,kun ei oikein meinaa jaksaa kovin montaa pörriäistä kerralla tehdä.

Pietu kirjoitti...

Meinasin seittemän kisaa raksittaa lappuun, saa sitten nähdä kuinka moneen pääsee.. Saattaahan tuo mieli vielä muuttua, kun lappu pitää olla postissa vasta helmikuun lopussa.

Jarno Laitinen kirjoitti...

Hieman olis samanlaisia säveleitä ensi vuodelle...