lauantai 21. marraskuuta 2009

Karkuutuksia ja harmaata keliä

Osaa kyllä olla harmaata aikaa Suomen marraskuu, varsinkin kun lunta ei ole maassa ja synkistä pilvistä tihkuttaa vettä tasaiseen tahtiin. Kalakelinä tämänpäiväinen oli kuitenkin ihan hyvä, kun ilmakin oli usean asteen plussan puolella. Kohteeksi valitsimme Pekan kanssa Sysmän puolen Tainionvirran, josta Pekka oli rauhoituksen jälkeisenä päivänä pari kirjolohta saanut. Kaloja oli siis jäänyt vielä jokeen kesän istutuksista.

Taisi olla aamulla kolmas heitto Rännikoskella, kun pieneen mustaan leechiin tälläsi kirjolohi, joka kuitenkin lopulta karkasi kun olin kaivamassa haavia selästä. Rännikoskella ei sen jälkeen ihmeempiä tapahtumia ollut, joten menimme seuraavaksi ylös Kaartinkoskelle. Kosken niskalla näin pintakäynnin, perhot perään ja kala kiinni. Nätti kille oli jo haavimisetäisyydellä, kun valkoinen leech irtosi suupielestä. Kala jäi paikoilleen, joten huitaisin vielä haavilla perään, taisin tosin vain tuupata kalalle pyrstöstä lisävauhtia. Ei ollut Sipposen ruokapöytään tarkoitettu tämäkään kala..

Sitten olikin aika käydä paistamassa makkarat ja lämmittelemässä nuotion äärellä.


Lopuksi kalastelimme vielä Rännikoskella ja padon alla. Rännikoskella näkyi jokunen pintakäynti, tuttu perhomies näistä yhden killen narauttikin. Pekka puolestaan katkotti siimat kirjolohen kanssa, eipä näyttänyt tulevan meillä tänään kalat haaviin asti.. Padon alta Pekka koukutti vielä yhden pienen hauen.

Kaikinpuolin ihan mukava päivä, vaikkei saalista haavin asti nyt tullutkaan. Perhoja vaihtaessa joutui tänään tosissaan pähkäilemään, mitä sitä siiman päähän sitoo. Sen verran tyhjäksi ovat päässet rasiat menemään, että talvella on urakkaa ihan riittämiin niitä täyttäessä..

Ei kommentteja: