Rauhallista menoa Rautjärvellä

Ruijan reissun jälkeen kalastelut ovat jääneet todella vähälle, elo- ja syyskuun aikana kävin yhteensä vain kolme kertaa liottelemassa siimoja. Viimeisestä kalastuskerrasta oli tänään kulunut jo neljä viikkoa, kun viime viikonlopuksi suunnitellut keikatkin siirtyivät laivareissun myötä.

Tänään lähdimme Topiaksen ja Matiaksen kanssa Rautjärvelle syyskirjolohta huiputtamaan, samalla oli tarkoituksena testata #6-7 Sonikkia tositoimissa. Mallikkaasti tuo Sonikki toimikin, varsinkin vitosuppoavan siiman kanssa.

Kirjolohen järvikalastus syksyllä on mukavan rauhoittavaa puuhaa, niin nytkin. Kuulaan kirpeässä syyskelissä perhon heittäminen on kieltämättä terapeuttista touhua. Tosin eipä olisi haitannut, vaikka kalat olisivat tuota rauhaa hieman häirinneet. Todella hiljaista nimittäin oli. Heti alkuun sain pari tärppiä vitosuppoavalla uitettuihin boobyihin, ja kohta yksi kala kävi hetken potkuttelemassa siiman päässä, irroten kuitenkin nopeasti. Siihen tapahtumat sitten loppuivatkin. Kukaan paikalla olleista kalastajista ei onnistunut saamaan kirjolohia. Syyskirjolohi osaa olla todella oikukas sille päälle sattuessaan.

Huomenna olisi tarkoitus mennä Evolle perhoja uittamaan, järvisettejä kun on tarkoitus päästä hieman treenaamaan ennen ensi viikonlopun Risulammen karsintaa.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja