maanantai 12. lokakuuta 2009

Risulammen karsinta 11.10.2009


Eilen oli sitten aika lopetella kisakausi, tai oikeastaan aloittaa uusi, sillä syyskarsinnathan lasketaan tietysti 2010 ranking-pisteisiin. Ajellessamme Jyväskylästä Risulammelle Kokkilan Arton, Hiltusen Jyrkin ja Pirkkalaisen Jannen kanssa mietimme, olisiko koko järvi yleensäkään sulana. Pakkasta oli nimittäin useampi aste, ja tien vieressä olleet pienemmät lätäköt olivat riitteen peitossa. Kisaamaan kuitenkin päästiin, vaikka todella kylmää aamulla olikin.

Arpa heitti minut B-ryhmään, ja taisteluparikseni sain Pirkkalaisen Jannen. Kisa noudatteli edellisvuodelta tuttua kaavaa: A-ryhmän ensimmäiseltä jaksolta kaloja nousi paljon, jonka jälkeen homma hiljeni. Alla pari kuvaa Jannen ja Jyrkin ensimmäisen jakson väsytyksistä, molemmat mittauttivat 5 kirjolohta jaksolta.Laitetaan sitten vielä koontia oman kilpailuni kulusta:

1. Jakso, pooli 5

Kisatärinä päällä ykkösjaksolla, mikä näkyi kyllä tekemisessäkin. A-ryhmän suollon jälkeen meininki hiljeni huomattavasti, sillä vain kolme kalastajaa B-ryhmästä saivat kalaa aloitusjaksolta. Itse karkuutin 2 kalaa, ensimmäisen kanssa lähtivät aluksi siimat kohmeisista käsistä, kun sain siimat uudelleen tiukoille, pääsi kala muutaman sekunnin päästä irti. Tämä jakso jäi todella korpeamaan, edes toinen karkuutetuista kaloista olisi pitänyt ehdottomasti saada ylös.

2. Jakso, pooli 7

Aurinko alkoi möllöttämään kirkkaalta taivaalta, mikä näkyi myös kalojen aktiivisuudessa. Tai oikeammin sen puutteessa. Melko alussa tartutin pieneen mustaan kuulapääleechiin kirjolohen, jolle mitattiin pituutta 'huimat' 42cm. Tämä jäikin koko B-ryhmän ainoaksi kalaksi kakkosjaksolta, joten jaksovoitto plakkariin. Jaksolla oli muitakin kontakteja kaloihin, sekä intterillä uitettuihin leecheihin että kolmosuppoavalla lillutettuihin boobyihin, mutta eivät tarttuneet.

3. Jakso, pooli 9

Tältä jaksolta ei jäänyt paljon kerrottavaa, ei piston pistoa koko aikana. En tosin tiedä, oliko koko ryhmän ainut kalatapahtuma jakson aikana Hytösen Harrin saama hauki, sillä kukaan B-ryhmästä ei saanut kalaa. Noin viisitoista sekuntia loppuvihellyksen jälkeen Metson Petterille otti sitten kirjolohi kiinni siimoja takaisin kelatessa. Kalaahan ei tietenkään hyväksytty enää kisaan, mutta siitä huolimatta pinkkipipoa nauratti.


4. Jakso, pooli 10

Taas todella hiljainen jakso B-ryhmällä, sillä jakson ainoan kalan sai Maneliuksen Petri aivan viime minuuteilla. Itsellenikin tarjoutui mahdollisuus kalaan, kun sain tärpit peräkkäisillä heitoilla. Eivät vaan tarttuneet, vaikka jälkimmäinen veto oli jo melko luja riuhtaisu.

Loppusijoitukseni oli 10. josta ei ensi vuoden finaalia varten hyötyä ole, sillä rankingpisteitä tulee vain 1250. Paljon jäi taas hampaankoloon, yksikin 1. tai 4. jakson tapahtumista/karkuutuksista ylös, niin olisin ollut kolmas tai neljäs. Mutta tämä menee taas jossitteluksi.

Kisan voitti ylivoimaisella suorituksella hurjassa vireessä oleva Kokkilan Arto, joka repi kalaa joka jaksolta. A- ja B-ryhmien välinen kalajakauma oli varsin mielenkiintoinen, sillä laskujeni mukaan B-ryhmä sai vain 7 kalaa kun A-ryhmällä vastaava luku oli varmaan lähempänä viittäkymmentä. Aloitusjakson lisäksi A-ryhmäläiset saivat enemmän kalaa muiltakin jaksoilta. Ehkä emme B-ryhmässä vain osanneet onkia.. :)

Sija Kilpailija Pisteet
1 Kokkila Arto 2000
2 Kivistö Vihtori 1917
3 Manelius Petri 1833
4 Hiltunen Jyrki 1750
5 Pirkkalainen Janne 1667
6 Heikkinen Jari 1583
7 Laitinen Jarno 1500
8 Mäkipää Tero 1417
9 Tiainen Joni 1333
10 Sipponen Pietari 1250
11 Hytönen Harri 1167
12 Ollikainen Juha-Pekka 1083
13 Palmroth Markus 1000
14 Viljanen Leo 917
15 Tandefelt Markus 833
16 von Hertzen Olli 0
16 Hellsten Atte 0
16 Kiuru Mikael 0
16 Koivula Ismo 0
16 Lähteenmäki Antti 0
16 Metso Petteri 0
16 Penttinen Juha 0
16 Räty Ilkka 0
16 Virolainen Petri 0

1 kommentti:

Ismo Tolonen kirjoitti...

En tiedä, mutta jotenkin lammen sijainnin sopivaan henkeen tuosta alimmasta kuvasta tulee mieleen Platoon-leffan juliste ;)