lauantai 7. maaliskuuta 2009

Perhokalastusvuoden avausPelicans onnistui vaivalloisen syksyn jälkeen pääsemään säälipleijareihin, joten pitihän sitä tulla viikonlopuksi kotikonnuille kannustamaan omaa joukkuetta jatkoon. Kotietu jäi kuitenkin saamatta, joten viikonlopun kotipelin ollessa vasta huomenna, päätin piipahtaa tänään lähijoella avaamassa perhokalastuskauden.

Keli ei ollut aivan yhtä keväinen kuin aiempina päivinä, nollan tuntumassa kuitenkin navakan tuulen kera. Joen vedenkorkeus oli säänöstelypadon myötä alhaalla, vesi on kuitenkin kuluvan talven aikana ollut selvästi myös huomattavasti korkeammalla, mikä näkyi hyvin rantapenkkojen jääkansista.Reissu meni varsin mukavasti, sillä useampikin täpläkylki kävi kolmen tunnin session aikana vapautettavana. Kauden avauskala tukisteli perhoa jo muutaman minuutin viskelyn jälkeen, ei mikään jättiläinen, mutta kaunis pikkunätti mullonen silti. Vaihtelin perhoja varsin aktiivisesti, mutta tapahtumat tulivat kahdella perholla; pienellä oliivilla leechillä ja pienellä muddlersimpulla. Perhokato oli jo kauden ensimmäisellä reissulla melkoinen, joten perhoreservin täydentymistä pitää vielä jatkaa.

Loppuosa reissusta meni hieman säätämiseksi, kun ensin totesin, että eräälle paikalle vievä pikkutie oli ajokelvottomassa kunnossa, eikä vierestä löytynyt autolle pysäköintipaikkaa. Lopuksi oli tarkoitus heitellä ison tien sillan alla killepaikalla, mutta joen yli oli juuri siinä kaatunut isohko puu, joka esti kalastuksen. Tästä on hyvä kuitenkin jatkaa kautta, viikon päästä vuorossa Äyskoski.

10 kommenttia:

Harri Hytönen kirjoitti...

Vai on nuo killepaikat taas sulaneet? Siellä en ole hetkeen käynytkään.

Pietu kirjoitti...

Huoltoaseman viereisen kävelysillan alue oli hyvin kalastettavissan jäätilanteenkin osalta, ison tien sillan alus taas ei..

Harri Hytönen kirjoitti...

Oliskohan ollut vielä viikko sitten jäässä tuo huoltoaseman aluekin. Yritin sinne joku aika sitten.

Janne Erämies kirjoitti...

Mitäs Pietu olet mieltä jos käytäis tulevana suvena siellä saimaalla pyörähtämässä,niiden harjusten perässä,silloinkun oli vaan jotain puhetta siitä mutta se reissu on vaan vähän jäänyt unohduksiin.

Pietu kirjoitti...

Hyvältähän tuo kuulostaa, kunhan vaan saa venekyydit hommattua sinne saariin. Sehän olisi myös hyvää treeniä Puruveden kisaa varten :)

Janne Erämies kirjoitti...

Täytyy ruveta kyselemään pientä opasreissua tossa,jos siellä joku olisi innokas lähtemään mukaan,näyttämään paikkoja,tosin kaivelin aika monta paikkaa netistä missä harjuksia pitisi luurata,tai siis saarten nimiä..
Menishän se samalla treenistä ja onhan se vaan pirun paljon hauskempaa kuin istarikilperttien kalastelu.

Janne Erämies kirjoitti...

Harmi vaan kun se vene on pakollinen jos meinaa pelipaikoille päästä.

Pietu kirjoitti...

Pitänee kysellä Imatran Seudun Pk:n foorumilta, olisiko mahdollista saada venekyytejä hoidettua..

Janne Erämies kirjoitti...

Sieltä minäkin meinasin kysellä,ja sieltä löyty infoa myös muistakin paikoista kuin missä käytiin silloin kilpailemassa,ovat vaan harmittavan kaukana mantereesta,pari oli kyllä melko mielenkiintoisen oloista paikkaa kun kävin tuolta karttapalvelun sivuilta sitten tutkimassa.

Janne Erämies kirjoitti...

Kävin jättämässä viestiä imatran miehille,näköjään kävit itekkin pyörähtämässä kanssa sivuilla:)