Äyskoskella

Tänään oli aika Äyskosken reissun, jota on tullut pari viikkoa jo melko aktiivisesti odoteltuakin. Kyseessä oli viimeinen päivä, kun Äsy on kalastettavissa 10€ vrk-luvilla, joten pitihän tilaisuus käyttää hyväksi. Netin kautta urkitut tilannetiedot eivät kertoneet kovin runsaasta kalansaaliista menneellä viikolla, mutta reissuun lähdettiin silti hyvillä mielin. Matkaan startattiin Jyväskylästä Strandmanin Juhon ja Blomqvistin Oton kanssa, Räsäsen Mikko lähti puolestaan Kuopiosta ajelemaan Äyskoskelle, jonne tulimme samaan aikaan.

Aamu alkoi lupaavasti, kun Juho tartutti hetken kalastelun jälkeen kirjolohen pinkillä larvalla Patolan suvannosta. Pienen väännön jälkeen kille haaviin ja ruokakalaksi, Mikkokin onki heti aamulla harjuksen loppuliu'usta.






Päivästä tuli kaunis ja aurinkoinen, varsin kookkaita sumukorentojakin tepasteli hangella kohtuullisesti. Vedessä pörräämässä ötököitä ei vielä näkynyt, kuten ei myöskään tuikkeja.



Päivän aikana saimme vielä jokusia harjuksia ja pikkutaimenia, kookkaimpana harjuksena Oton koukuttama 43cm kala. Väkeä tuli myös päivän mittaan melkoisesti, taisi olla kaikkiaan 12 kalastajaa paikalla. Suurimman osan kalastusajastamme käytimme Patolan suvannon heittämiseen, mistä myös valtaosa tapahtumista tuli. Itselläni oli aamulla pari muutaman potkun kontaktia, yhden aikoihin sain ~38cm harjuksen Patola 2:n edestä ja kun olimme tekemässä lähtöä kolmen aikaan, tartutin vielä nätin taimenen Patolan suvannosta, joka tosin irtosi pinnassa näyttäytymisen jälkeen.

Streamereitä ei tullut juurikaan uitettua, vaan keskityimme larvojen ja nymfien uittoon indikaattoreiden kera. Mukava reissu hyvässä seurassa, Äsyllä pitää poiketa vielä kesällä kookkaita taimenia ja harjuksia jahtaamassa. Perhokalastuskuume nousee uhkaavasti, ensi viikonloppuna en kalalle pääse, mutta kahden viikon päästä on pakko päästä taas tositoimiin..

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja