Vuoden 2008 ottiperhot, osa 1

Mennyt kalastuskausi alkaa olla omalta osaltani jo aikalailla ohi, vaikka rauhoituksen jälkeen tulee ehkä jossain vielä käytyäkin. Nyt onkin aika palautella mieleen kauden aikana parhaiten kalaa antaneita perhoja. Yleensä tietyt luottomallit pelaavat vuodesta toiseen, mutta joka vuosi putkahtaa esiin myös yllättäjiä. Muistellaanpa ensiksi kuluneen vuoden tehokkaimpia streamerimalleja.

Streamerit



Mikäs se pahan tappaisi - tinselillä tuli jälleen lähes puolet kauden mittataimenista. Varsinkin loppukeväästä perho oli edelleen aivan lyömätön. Kuvan perho on varsin tuuhea kovaan virtaan tehty malli puppelityyliin sidotun opossumipään kera. Suurin tinselin pettämä taimen tälle kaudelle oli n. 55cm huopanalainen. Mieleenpainuvin kokemus oli kuitenkin Pikefossenilla tullut jäätävä tälli, valitettavasti kosketus otukseen jäi lyhytaikaiseksi, kun perhosiimat ja jaloissa olevat löysät lähtivät tärpin jälkeen käsistä. Kautokeinoelvan harjukset ovat myös persoja kalaravinnolle, +40cm harjukset paukauttivat kiinni jopa 15cm tinseleihin.



Toisen kuvan malli on pohjoisen reissulle tehtyjä matukastreamareita. Tässä on haettu hieman mutujäljitelmää, sillä ne ovat Ruijassa taimenten tärkeä ravintokohde. Tässäkin pää on tehty opossumista, johon tykästyin materiaalina keväämmällä. Muddlerpäiden teon sotkuisuus ei houkutellut, ja opossumipäät ovat myös todella eläviä vedessä. Matukatyyliin sidottujen perhojen uinti, erityisesti pyrstön vispaus, miellyttää omaa silmääni. Samaa mieltä olivat Ruijan taimenet, jotka hakkasivat ahkerasti kiinni matukoihin. Myös samaan tyyliin sidotut oliivit zonkerit pelasivat Ruijassa hyvin. Taimenten lisäksi näihin paukahti viiden kilon poranokka Kautokeinoelvalta.

Siinäpä streamerosio, palataan seuraavaksi astialle pupien, nymfien ja larvojen merkeissä.

Kommentit

Suosittuja blogijuttuja